Φυσέκης: “Όταν ήρθε η πρόταση του Άρη, αγκάλιασα τους γονείς μου και τους είπα πως πέτυχα”

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Γιάννης Φυσέκης μίλησε τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους κιτρινόμαυρους και την πορεία τους.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τις σπουδές  του στην μοριακή βιολογία:

Έχουν περάσει μερικά χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει, αλλά προχωράς. Έχω λίγη δουλειά ακόμη για να τελειώσει το διδακτορικό. Με το καλό θα φύγω έξω σαν μοριακός βιολόγος γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να σκεφτώ και λίγο πιο μπροστά. Τόσα χρόνια έκανα πολλή δουλειά οπότε θέλω να το παλέψω. Είναι στενάχωρο να φεύγουμε στο εξωτερικό.

-Για το ματς με Α.Ε.Κ που έρχεται το Σάββατο:

Δεν είχα κάποια ευκαιρία στην Α.Ε.Κ αλλά ήμουν εκεί. Δύσκολο παιχνίδι είναι αλλά και οι δύο ομάδες είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι λίγο μετέωρη η Α.Ε.Κ. Ο Άρης τελευταία είναι πολύ ανταγωνιστικός Νομίζω ότι θα είναι πολύ αμφίρροπο.

-Για τις δυσκολίες:

Ήξερα που βρίσκομαι και ήμουν εκεί συνειδητά. Αν ήταν διαφορετικά μπορεί και να μην πήγαινα καν στον Άρη. Ήμασταν το σκαλοπάτι μέχρι να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε τότε.

-Που θα κριθεί το ματς που έρχεται με την Α.Ε.Κ:

Πιστεύω ότι θα είναι κλειστό ως ένα σημείο. Μου άρεσε όπως είδα τον Άρη στο ματς με τον Π.Α.Ο.Κ. Δεν χρειάζεται να δίνεις πολλούς χώρους. Άκουσα και τις δηλώσεις του κ. Παντελίδη για τον τρόπο που του αρέσει να παίζει. Δεν χρειάζεται να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Είναι μία καινούρια ομάδα και έχει χρόνο για να δυναμώσει και να παίξει πιο κυριαρχικά στο μέλλον. Θα πω την λέξη υπομονή που τώρα που είναι πολύ κοντά πρέπει να την κάνουμε. Τώρα τα βήματα θα είναι ακόμη πιο αργά. Αν πιέσεις πολύ κινδυνεύεις να χάσεις.

-Για τον Κουέστα:

Έχει σταθερότητα πίσω η ομάδα. Νιώθεις σίγουρος όταν το βλέπεις. Πιο δύσκολο θεωρείται το κέντρο, το αμυντικό χαφ. Αλλά είναι ιδιαίτερη η θέση του τερματοφύλακα. Αν είναι σταθερός νιώθει σίγουρη όλη η ομάδα.

-Για Σιώπη, Μπάσα, Ματίγια:

Ήμουν έξω και μόλις κερδίζει το φάουλ έξω από την περιοχή σηκώθηκα να πληρώσω γιατί ήξερα ότι θα το βάλει. Είναι συγκροτημένοι, κοντά και καλύπτουν ο ένας τον άλλον. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Ο Ματίγια έχεις τις εκτελέσεις φάουλ. Ο Σιώπης έχει τα χιλιόμετρα και υπάρχει κάποιος όπως ο Μπάσα που είναι πιο πολύ παίκτης στην μέση.

-Για τις μεταγραφές και την πορεία του Άρη:

Δεν έχουμε υπομονή και είμαστε περίεργοι στην Ελλάδα. Είχαμε τον κ. Ερέρα και είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Στα ίδια παιχνίδια τώρα έχουμε τους ίδιους βαθμούς. Αν στο μέλλον η ομάδα δεν έχει την σωστή απόδοση δεν θα πρέπει να φύγει ο Παντελίδης.

-Για τις καλές και δύσκολες στιγμές:

Όταν ήμουν μικρός κάποιος μου είπε ότι λίγες θα είναι οι καλές στιγμές. Είναι προσωπικό και τι θέλει να κάνει ο καθένας. Αν θέλεις δόξες και πρωταθλήματα πρέπει να είσαι και τυχερός να είσαι στην σωστή ομάδα. Αν θες καλή συνεργασία και ομαδικότητα

-Για τον ερχομό του στον Άρη:

Στην Γ εθνική ήταν ερασιτεχνικό το επίπεδο και ο καθένας τότε έκανε και μία διαφορετική δουλειά. Θα σας πω ειλικρινά. Όταν σταμάτησα στα 26 έφυγα με πίκρα. Δεν ξέρω αν αδικήθηκα ή όχι αλλά ένιωθα ότι μπορούσα. Μπορεί να έφταιγα και εγώ. Ξαναήρθα εγώ και συνέχισα να συμπεριφέρομαι επαγγελματικά. Όταν ήρθε η πρόταση πήγα στους δικούς μου και τους σηκώνω πάνω και τους δύο και τους πήρα αγκαλιά και τους είπα ότι κέρδισα. Ένιωσα καλά, ότι κάτι πέτυχα. Πολύ συνειδητά ήμουν στον Άρη και έπαιζα. Ήμουν καλά και απλά έγινε. Δεν παρακάλεσα κανέναν. Ήμουν μόνο έξι μήνες και όμως εγώ το ένιωσα σαν μία πενταετία.

-Για την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο:

Το καλοκαίρι είχαμε μείνει έξι παίκτες. Δεν θα το παίξω ήρωας αλλά ήμουν εκεί γιατί μου άρεσε. Δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά έσφιξε η κατάσταση και με το πανεπιστήμιο. Δεν μπορείς στην Ελλάδα να συνδυάσεις πράγματα. Ευτυχώς με βοήθησαν οι καθηγητές μου. Κανονικά βάσει νόμου προβλέπονται άδειες από εξεταστικές λόγω αγώνων, αλλά στην πράξη τίποτα δεν εφαρμόζεται.

-Για τον κόσμο του Άρη και το μήνυμα του:

Αν η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα θέλει καταστροφολογία. Επίσης, δεν χρειάζεται να κοιτάμε τους άλλους και να συγκρινόμαστε. Μακάρι να γινόμαστε εμείς καλύτεροι και κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε.

To Top