Φως στο τούνελ με το Λάκκωμα και την εγγυητική

Θετική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα του Διγενή Λακκώματος. Όπως αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Βελλίδειου, μετά από συντονισμένες ενέργειες του νομικού τμήματος της ΠΑΕ Άρης, προέκυψε… φως στο τούνελ.

Συγκεκριμένα η κίτρινη ΠΑΕ κατέθεσε αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με ταυτόχρονη αίτηση αναστολής της αρχικής απόφασης.

Η απόφαση που προέκυψε ήταν θετική για την ΠΑΕ καθώς:

  1. Αντί ενός «ποσού 350.000 ευρώ πλέον τόκων», η υποχρέωση της ΠΑΕ είναι να καταβάλλει το «ήμισυ του επιδικασθέντος ποσού πλέον τόκων συμπεριλαμβανομένου όμως και του ποσού των 150.000 ευρώ που ήδη έχει πληρώσει ο Άρης».
  2. Αυτό σημαίνει ότι η κίτρινη πρέπει να δώσει 100.000 ευρώ συν τους τόκους αντί για 350.000 ευρώ συν τους τόκους. Με βάση την αρχική απόφαση και τα δεδομένα πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική εξέλιξη που προέκυψε από τις κινήσεις του νομικού τμήματος της ΠΑΕ.

    Σε κάθε περίπτωση το νομικό τμήμα της κίτρινης ΠΑΕ εκφράζει την αισιοδοξία του για δικαίωση από τον Άρειο Πάγο, κάτι που υπογράμμιζε και ο Δημήτρης Σαρρής σε πολλά από τα πηγαδάκια που είχε σχηματιστεί μετά το τέλος της συνέλευσης της Δευτέρας.

    Σε ότι αφορά το θέμα της εγγυητικής, το κεφάλαιο των 100.000 ευρώ, το οποίο ως γνωστόν έχει εκπέσει από την ΕΕΑ τα δεδομένα είναι δυο:

    είτε θα πρέπει αυτό το ποσό να αντικατασταθεί σε 15 μέρες, είτε βάσει νέων πληροφοριών από την Αθήνα δεν θα είναι απαιτητή η ανάγκη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής.

 

To Top