Ο Κόντης δεν απέκλεισε πωλήσεις παικτών – Σιγουριά για την άδεια!

Ο Γιάννης Κόντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το θέμα της αδειοδότησης του Άρη, παρότι η καταρχήν εισήγηση ήταν αρνητική. Επίσης, δεν απέκλεσε το ενδεχόμενο να γίνουν πωλήσεις παικτών στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και υπογράμμισε πως θα έχει συμβολή στην στελέχωση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ υποστήριξε αρχικά πως “δεν πρέπει να στενοχωριέται ο κόσμος. Η επιτροπή ενήργησε by the book, αφού υπήρχαν οι προσφυγές. Η αδειοδότηση βασίζεται σε οφειλές μέχρι 31/12/2011. Οι προσφυγές αφορούσαν χρήματα από τον Ιανουάριο και μετά, αλλά βάσει του ποσού που ζητούν οι παίκτες, τα προσθέτουν και βλέπουν ότι δεν υπάρχει βιωσιμότητα. Ακόμα και τα χρήματα με το πρόγραμμα του κ. Αθανασιάδη που λέμε ότι θα μπουν σαν μετρητά, σε αυτούς δεν φαίνονται. Ούτε μπορώ να επικαλεστώ τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας, που θα κυκλοφορήσουν. Αυτοί βλέπουν ό,τι υπάρχει καταγεγραμμένο. Η βιωσιμότητα έχει να κάνει όχι με τις προσφυγές μόνο, αλλά και με άλλα θέματα”.

Αναλύοντας το τι εστί βιωσιμότητα, ο κ. Κόντης τόνισε πως “είναι ένα θέμα που μπαίνει πιο γερά και έχει να κάνει με το financial fair play. Οι ομάδες πρέπει να αποδεικνύουν ότι αυτά τα οποία παράγουν, φτάνουν για να καλύπτουν τα έξοδα. Παύει να υπάρχει η “ένεση” του ιδιοκτήτη, εκτός κι αν μετοχοποιούνται τα χρήματα που μπαίνουν. Προς τα εκεί παραπέμπει και το πλάνο που ανέλυσε χθες ο κ. Αθανασιάδης. Ο Άρης είναι βιώσιμος, αν εξαιρέσουμε τις προσφυγές. Όταν, βέβαια, προκύπτει ένα τέτοιο θέμα τη στιγμή που όλα είναι καλά και εμφανίζονται απαιτήσεις που δεν υπήρχαν την προηγούμενα μέρα, τότε υπάρχει θέμα. Η επιτροπή κρίνει βάσει αυτών που είδε στις 4 Απριλίου. Θα παρουσιαστούν, όμως, τα νέα στοιχεία στο εφετείο και εκεί θα κριθούν”.

Ρωτήθηκε αν θα χρειαστεί να πουλήσει παίκτες η ΠΑΕ και απάντησε: “Κι αυτό μέσα είναι, γιατί όχι;; Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίρνεις μόνο, πρέπει και να πουλάς. Αυτός είναι τρόπος που προσθέτεις έσοδα. Αυξάνεις τα περιουσιακά σου στοιχεία, αποκτώντας παίκτες και πουλάς παίκτες που έχουν αξία στην αγορά”.

Για τις διοικητικές εξελίξεις υπογράμμισε πως “θα γίνει νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι διαφορετικό και θα έχω συμβολή στην στελέχωσή του”, ενώ για την εταιρεία Traffic και την επικείμενη συνεργασία της με την ΠΑΕ σχολίασε: “Έχουμε μια προσέγγιση και η εταιρεία ενδιαφέρεται επειδή έχει συνεργασίες με ευρωπαϊκές ομάδες. Έχει τα δικαιώματα των περισσότερων νεαρών παικτών της Βραζιλίας, τους δίνουν σε διάφορες ομάδες, είτε με πώληση, είτε με συνιδιοκτησία. Σκοπός τους είναι η προβολή και η ανάδειξη του παίκτη με στόχο την πώλησή του. Όποιος παίκτης μας ενδιαφέρει και ανήκει σε αυτή την εταιρεία, θα δούμε πώς μπορούμε να τον αποκτήσουμε”.

Για το θέμα προπονητή απέφυγε να απαντήσει: “Αυτή τη στιγμή έχει προπονητή ο Άρης (εννοεί τον Μανουέλ Μασάδο). Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, σε μερικές μέρες θα αποφασίσουν οι άνθρωποι του διοικητικού συμβουλίου τι θα γίνει. Είναι θέμα που θα συζητηθεί με τα στελέχη της ΠΑΕ. Πολλοί παράγοντες καθορίζουν την απόφαση στο θέμα προπονητή”.

Πηγή: Libero FM

 

To Top