“Φωτιά” στα πλέι άουτ: Στον πόντο από την Ξάνθη και τα μπαράζ παραμονής ο Πανιώνιος!

Ο Πανιώνιος με το διπλό (0-1) στην Λαμία πλησίασε στον ένα βαθμό την Ξάνθη, βάζοντας φωτιά στα πλέι-άουτ και την υπόθεση «παραμονή».

Με «χρυσό» – σκόρερ τον Τσιλούλη (27΄) επικράτησε (1-0) στη Λαμία της τοπικής ομάδας και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες σωτηρίας.Απίθανα πράγματα από τον Πανιώνιο στα πλέι-αουτ, ο οποίος μέσα σε τρεις αγωνιστικές κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς από τις ομάδες που κυνηγάει και έχει πλέον χειροπιαστές ελπίδες ακόμα και για απευθείας παραμονή δίχως καν μπαράζ!  Οι κυανέρυθροι κράτησαν για τρίτη σερί αγωνιστική το μηδέν πίσω, πέρασαν νικηφόρα από την Λαμία με 0-1 και μείωσαν στον πόντο την διαφορά από την Ξάνθη, την οποία φιλοξενούν το Σάββατο, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε!

Ο Πανιώνιος που είχε πάρει 17 βαθμούς μετά από 26 αγωνιστικές, έχει πάρει ήδη 7 πόντους από τα παιχνίδια με Βόλο, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και έχοντας στην έδρα του τα παιχνίδια με Ξάνθη και Παναιτωλικό μπορεί να ονειρεύεται πως μπορεί να πετύχει αυτό που έμοιαζε θαύμα.

Τι κι αν δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο; Το Θεσσαλικό ντέρμπι τα είχε όλα. 4 γκολ, 3 κόκκινες, 2 πέναλτι και την Λάρισα να κάνει την ανατροπή κι από το 0-1 να φτάνει στο 3-1 επί του Βόλου που από το 67′ έπαιζε με 9! Δύο γκολ ο Τόρζε και ένα ο Μπούστος για τους νικητές. Ο Τσοκάνης άνοιξε το σκορ.

Με δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ, η ΑΕΛ ήθελε κόντρα στον Βόλο να πετύχει την πρώτη της νίκη, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, καθώς η σωτηρία ήταν εξασφαλισμένη σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, αλλά για ψυχολογικούς. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε σε ένα ματς που τα είχε όλα να επικρατήσει του Βόλου με 3-1 και να φτάσει τους 33 βαθμούς, αφήνοντας τους Βολιώτες στους 30.
Η βαθμολογία των πλέι-αουτ μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής

1. Αστέρας Τρίπολης 29 35

2. Ατρόμητος 28 34

3. ΑΕΛ 29 33

4. Λαμία 28 31

5. Βόλος ΝΠΣ 29 30

6. Παναιτωλικός 29 21

7. Ξάνθη 28 19

8. Πανιώνιος 29 18

* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6.

** Από την Ξάνθη έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί

*** Εκκρεμεί το αναβληθέν παιχνίδι ανάμεσα σε Ξάνθη και Ατρόμητο

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 27 Ιουνίου

19:15 Πανιώνιος – Ξάνθη

Κυριακή 28 Ιουνίου

19:30 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Δευτέρα 29 Ιουνίου

19:30 Βόλος ΝΠΣ – Λαμία

20:00 Ατρόμητος – ΑΕΛ

 

To Top