Χάθηκε η ευκαιρία… Κανείς δεν (πρέπει να) έμεινε ευχαριστημένος από την ισοπαλία!

Ο Άρης έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ. Σε άλλες περιπτώσεις και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε αυτό το αποτέλεσμα να θεωρηθεί απόλυτα θετικό. Σίγουρα και τώρα δεν είναι αρνητικό, ο βαθμός μετράει και ουσιαστικά και ψυχολογικά, αλλά η αίσθηση του κόσμου είναι ότι χάθηκε μια καλή ευκαιρία για να φύγει ο Άρης από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο. Το πρώτο της χρονιάς…

Απέναντι στη συγκεκριμένη ΑΕΚ, ο Άρης θα μπορούσε να δείξει περισσότερο ποδοσφαιρικό θάρρος και θράσος. Να μην φοβηθεί τόσο το παιχνίδι και τον αντίπαλο, ο οποίος έχει τα δικά του προβλήματα και σίγουρα δεν είναι στα επίπεδα των παλαιότερων χρόνων.

Ο Άρης σχεδόν για 60’… απουσίαζε από το παιχνίδι, δεν είχε πρωτοβουλίες έκανε λάθη και έδειξε να υπερεκτιμάει τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Βέβαια, χάρη στον επιθετικό οίστρο του Αγκάνθο, ο οποίος με το καλημέρα έδειξε ότι έχει στο… DNA του το γκολ, ο Άρης πήρε την ισοπαλία.

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από αυτήν, όμως, μέσα στον Άρη, αίσθηση που επικρατεί και στην ομάδα. Ή ίσως αίσθηση που θα πρέπει να επικρατεί.

Όπως αίσθηση είναι ότι ο Μάκης Κατσαβάκης θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε με τις… διορθωτικές και πιο ορθολογικές αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο: χρησιμοποίηση Πουλίδο στην άμυνα, είσοδος Νταμαρλή στο κέντρο, Ασλανίδη στην άμυνα και Γκέσιου στην άκρη της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια χαμένη ευκαιρία, αλλά ήταν προφανώς και ένα καλό μάθημα για όλους, χρήσιμο για τη δύσκολη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής των κίτρινων καλείται να βρει το σχήμα και τους τρόπους ώστε να βρει η ομάδα τα πατήματά της και να δημιουργεί ευκαιρίες και να παίρνει αποτελέσματα… Ήδη πέρασε πολύς χρόνος και η εικόνα των κίτρινων προβληματίζει…

To Top