ΜΠΑΣΚΕΤ

Χάλασε την καλή εικόνα, προβλημάτισε η αδιαφορία, παράδειγμα σωστού επαγγελματία ο Κέλι

Η κατάληψη της έβδομης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπορεί να έφερε τον Άρη μετά από πέντε χρόνια στα πλέι οφ όμως συγχρόνως τον έθετε αντιμέτωπο απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς καλύτερο ρόστερ και διεκδικήτρια του τίτλου.

Η αποστολή εκ των προτέρων ήταν πολύ δύσκολη αλλά και οι ποιο απαισιόδοξοι πίστευαν ότι τουλάχιστον ο Άρης δεν έδειχνε σ’ αυτά τα παιχνίδια την μαχητικότητα που τον διέκρινε φέτος.

Η πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ “Νίκος Γκάλης” ήταν μια απογοήτευση. Με παίκτες που έδειχναν πλην εξαιρέσεων να κάνουν αγγαρεία και να περιμένουν να τελειώσουν οι φετινές τους υποχρεώσεις για να πάνε διακοπές οι κίτρινοι γνώρισαν μια βαριά ήττα με διαφορά  30 πόντων!

Αυτό που πέρα από την μαχητικότητα δεν είχαν οι παίκτες του Άρη ήταν και η προσοχή τους στην άμυνα . Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο δέχθηκαν 34 πόντους και συνολικά 109! Να σημειώσουμε ότι στην κανονική διάρκεια ο μέσος πόντων που δεχόταν η ομάδα ήταν 77!

Είναι κρίμα να χαλάσουν οι παίκτες που φορούν την φανέλα φέτος ότι έφτιαξαν όλη την χρονιά και γ ιαυτό αύριο κιόλας που θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι στο Παλέ πρέπει να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να παλέψουν για το καλύτερο δυνατόν και να τα δώσουν όλα για την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άλλωστε δεν θα είναι μόνοι τους καθώς θα έχουν δίπλα τους το μεγάλο όπλο τους, τον έκτο παίκτη τους, τον κόσμο τους .

Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Τζέιμς Κέλι. Μπορεί να έχασε την αγαπημένη μητέρα του πριν 72 ώρες απο το τζάμπολ όμως έμεινε , έπαιξε και μάλιστα ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης των κίτρινων. Αν και φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ ( είχε τέσσερα στο πρώτο μέρος ) ήταν παραγωγικός στην επίθεση έχοντας 19 πόντους με 7/11 προσπάθειες (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα ) δηλαδή 64%.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top