Χάνεται η τρίτη θέση, ανήμπορος να αντιδράσει ο ΕΣΑΚΕ

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συνελήφθη… εκτός κλίματος. Η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να “κόψει” την τρίτη ελληνική θέση και ο Βασίλης Οικονομίδης μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει. Έκανε και δηλώσεις πριν από λίγη ώρα στο “Nova Sport FM 94,6”, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του Μπερτομέου να αφήσει την Ελλάδα με δύο θέσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το PRESSARIS.gr είχε ενημερώσει λίγες ώρες πριν για το πλάνο Μπερτομέου. Ο Βασίλης Οικονομίδης τόνισε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του πως “το πλάνο που παρουσίασε η Ευρωλίγκα καταργεί τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στον προκριματικό γύρο. Είναι λογικό η διοργανώτρια να παλεύει να ενισχύσει το θεσμό με ισχυρές ομάδες. Εμείς έχουμε τις δυο ισχυρότερες ομάδες στην Ευρώπη, αν όμως σταματήσει το δικαίωμα συμμετοχής τρίτης, τότε θα έχουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα και την ανταγωνιστικότητα καθώς δεν θα υπάρχει κάτι να διεκδικήσουν οι υπόλοιπες ομάδες”.

Ρωτήθηκε ποια ήταν η δική του πρόταση και απάντησε πως “δεν μπορεί η Ευρωλίγκα να έχει ανίσχυρες ομάδες με χαμηλά μπατζετ και προβλήματα διοικητικά ή άλλης φύσεως θέματα. Πρότεινα να βάλουμε κριτήρια για ομάδες με μπάτζετ τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τρίτη θέση και εμείς. Θα εξεταστεί και θα φανεί τι θα βγει. Επηρεάζονται όλες οι αποφάσεις από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Είναι αλήθεια πολύ δύσκολο να βρεθεί ιδιοκτήτης που θα επενδύσει και θα φτάσει σε τέτοιο μπάτζετ. Αποδείχτηκε από τον ΠΑΟΚ η διαφορά και το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε κάτι ισχυρό”.

Ο κ. Οικονομίδης ρωτήθηκε και για την πρόθεση της Ευρωλίγκας να μεταφέρει τους αγώνες της τις Παρασκευές: “Είναι στα σχέδια να αλλάξουν οι ημέρες διεξαγωγής αλλά πριν γίνει αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τα εθνικά πρωταθλήματα που δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της Ευρωλίγκα”.

Για το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπογράμμισε πως “ακόμα δεν έχουμε λύσει τα τηλεοπτικά. Περιμένουμε τις συζητήσεις των καναλιών με την κρατική τηλεόραση. Εγώ είχα μια κουβέντα αλλά δεν μπορώ να πω τι ακριβώς συζητήσαμε. Πλέον είναι θέμα της κρατικής με τα συνδρομητικά, τα οποία δεν θέλουν να πάρουν ολόκληρο το πακέτο”, ενώ για το πότε θα ξεκινήσει η Α1 είπε: “Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να έχουν λυθεί τα θέματα και να έχουμε τζάμπολ. Διαφορετική εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το μπάσκετ και την Εθνική ομάδα”.

To Top