Φοιρός: «Ο Αρης θα είναι καλύτερος»

O Γιώργος Φοιρός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κρήτη μίλησε για τον αγώνα Εργοτέλης-Άρης, αλλά και για τη δεύτερη σύγκρουση Θεσσαλονίκης-Ηράκλειου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο επόμενος μετά τον Εργοτέλη αντίπαλος των κίτρινων

«Ο Άρης διανύει μια δύσκολη περίοδο και ο νέος προπονητής προσπαθεί να αφομοιώσει τους νέους παίκτες όπως ο Σανκαρέ που η άμυνα της ομάδας τον είχε μεγάλη ανάγκη» είπε ο Φοιρός μιλώντας στον «Athletic Radio 104,2» υπογραμμίζοντας ότι: «Αυτήν την εποχή ο Άρης έχει πολλά προβλήματα και στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν ήταν καθόλου καλός. Εύχομαι να τα ξεπεράσει γιατί ο Άρης είναι η ομάδα μου όμως αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο και κόντρα στον Εργοτέλη, τότε δεν θα έχει καμία τύχη. Βέβαια έχουν ακολουθήσει 15 ημέρες και πιστεύω ότι θα εμφανιστεί καλύτερος».

Για τον Εργοτέλη τόνισε: «Ο Εργοτέλης είναι μια ομοιογενής ομάδα που δεν κάνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Αυτό είναι καλό γιατί παρουσιάζεται μια συγκροτημένη ομάδα. Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στον Εργοτέλη που έχει συνεργαστεί με το Νίκο Καραγεωργίου για αρκετά χρόνια και τον εμπιστεύεται απόλυτα».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ υπογράμμισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει στην Τούμπα μια δύσκολη κατάσταση και μια ομάδα που ξέρει να παίρνει τους βαθμούς αλλά και με κόσμο που τον βοηθάει παθιασμένα. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να εξαντλήσει όλα αποθέματα δύναμης που διαθέτει αλλά και την τύχη».

Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένους καλούς παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια που ο ΟΦΗ θα πρέπει να τους περιορίσει ώστε να μην έχει προβλήματα. Ο συγκεκριμένος παίκτης παίζει με φοβερή άνεση μέσα στην Τούμπα και σουτάρει από παντού και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να συγκρατήσει αυτόν και τον Σαλπιγγίδη. Αν το κάνει αυτό, τότε θα έχει τύχη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Φοιρός μίλησε και για την πρόκριση της εθνικής ομάδας: «Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία η τρίτη συνεχόμενη πρόκριση και αυτό το πέτυχε κάνοντας παράλληλα μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ προχωρώντας σε μια σταδιακή ανανέωση. Έχουν μείνει ελάχιστα παιδιά από αυτά που ήταν το 2004 και ο κύριος Σάντος προσπαθεί να βρει παιδιά από ένα «κουτσουρεμένο» πρωτάθλημα. Δεν βλέπουμε πολλά νέα παιδιά και πρέπει να προωθηθούν παίκτες στις ομάδες ώστε ο προπονητής να τους βάλει στην ομάδα».

Για τον Φερνάντο Σάντος είπε: «Συνηθίζεται μετά από μια επιτυχία να λέμε τα καλύτερα λόγια για τον εκάστοτε προπονητή. Ο κύριος Σάντος είναι ένας από τους ελάχιστους προπονητές που έχουν πετύχει στην Ελλάδα. Έχει το δικό του στυλ. Οι ομάδες του δεν έπαιζαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο όμως πάντα έπαιρναν αποτελέσματα. Έχει κάνει σωστή και καλή δουλειά και βεβαίως βλέπω σωστή την απόφαση της ΕΠΟ να θέλει την ανανέωση της συνεργασίας της μαζί του».

Για τους Έλληνες προπονητές τόνισε: «Υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές που δεν τους εμπιστεύονται οι Έλληνες παράγοντες και είναι λυπηρό το γεγονός να βλέπουμε να φέρνουν ξένους ώστε να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Τους κρατούν στις ομάδες τους μόνο και μόνο για να λένε ότι έχουν ξένο προπονητή. Δίχως λόγο δίνουμε ψωμάκι σε ξένους και αφήνουμε Έλληνες προπονητές να είναι άνεργοι».

Για το φετινό πρωτάθλημα σχολίασε: «Πιστεύω ότι το φετινό είναι το χειρότερο όλων των εποχών. Γίνεται ένα «μπάχαλο» και δεν μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη σε σχέση με όλες τις άλλες. Νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά από όλες τις υπόλοιπες».

 

To Top