Χάος στο Κατάρ! Πρόβλημα…στέγης για τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Μουντιάλ

Στα περίχωρα της Ντόχα, αρχίζουν να «διαμορφώνονται» πολυκατοικίες χαμηλού ύψους, προκειμένου να στεγάσουν πολλούς από τους φιλάθλους,  που πρόκειται να βρεθούν στην πρωτεύουσα του Κατάρ τον επόμενο χρόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Το Κατάρ, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για τη μεταχείρισή του προς τους μετανάστες εργάτες στα εργοτάξια, ελπίζει ότι το τουρνουά θα προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού του.

Ωστόσο, οι διοργανωτές είπαν στο Reuters ότι αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να προσφέρουν έως και 130.000 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων.
«Είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν η διοργανώτρια χώρα δίνει υποσχέσεις για διαθέσιμα και οικονομικά καταλύματα και μετά πλησιάζουμε σε ένα τουρνουά και βλέπουμε έλλειψη», δήλωσε ο Ρόναν Εβιάν, εκτελεστικός διευθυντής του Football Supporters Europe, ενός δικτύου Ευρωπαίων οπαδών ποδοσφαίρου.

Το Κατάρ θα έχει λιγότερα από 50.000 δωμάτια ξενοδοχείων έτοιμα μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Qatar Tourism, ενός κυβερνητικού φορέα που καθορίζει τη στρατηγική και ρυθμίζει τον τουρισμό.

Και δεν θα είναι όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέσιμα στους οπαδούς, καθώς πολλά έχουν κρατηθεί για αποστολές και στελέχη της FIFA.
Δύο κρουαζιερόπλοια, το ένα ακόμη υπό κατασκευή στη Γαλλία, και βίλες και διαμερίσματα, θα παρέχουν τουλάχιστον άλλα 64.000 δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία θα διαχειρίζεται η Accor, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ευρώπη.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει σε όλα τα ξενοδοχεία να δέχονται ατομικές κρατήσεις από τον Νοέμβριο μέχρι την ολοκλήρωση του τουρνουά στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος.

Ο αγώνας για εξασφάλιση διαμονής έχει δει ορισμένα επιπλωμένα διαμερίσματα και βίλες να νοικιάζονται μόνο σε ενοικιαστές που συμφωνούν σε βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν διεξαχθεί σε πολλές πόλεις σε μεγάλες χώρες όπως η Βραζιλία ή η Ρωσία, αλλά το Κατάρ έχει περίπου το μέγεθος της Τζαμάικα και τα οκτώ στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου συγκεντρώνονται γύρω από τη μοναδική του μεγάλη πόλη, τη Ντόχα, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top