ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χέρμπερτ: “Ο Άρης θα διεκδικήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις”

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ παρουσίασε μια ομάδα που έκανε σπουδαία αποτελέσματα την περίοδο 2007-08, αλλά είχε πολύ άσχημη κατάληξη με τον πρόωρο αποκλεισμό από τα πλέι οφ. Για τον ίδιο παραμένει μια ξεχωριστή εμπειρία ο Άρης.

Γυρνώντας εννιά χρόνια πίσω ο Καναδός τεχνικός θυμήθηκε τις στιγμές του στον Άρη. Μετά τον προχθεσινό αγώνα υποστήριξε: “Ήταν πολύ ωραίο που είδα ξανά τους φιλάθλους τους Άρη. Είναι τρομεροί και δίνουν φοβερή ώθηση στην ομάδα τους. Σίγουρα ξύπνησαν όμορφες στιγμές μέσα μου και ανυπομονώ για το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Πέρασα ωραία εκεί, είναι ένα υπέροχο μέρος να ζεις και μου άρεσε πολύ που μπόρεσα να προπονήσω τότε τον Άρη” και πρόσθεσε: “Θυμάμαι τότε τα είχαμε καταφέρει στο Top-16 της Ευρωλίγκα, παραλίγο να προκριθούμε και στους “8”. Στην Ελλάδα τερματίσαμε τρίτοι, όμως αποκλειστήκαμε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, αλλά σίγουρα η κατάληξή της δεν ήταν η ιδανική. Αυτή είναι, δυστυχώς, η φύση του μπάσκετ. Αυτά γίνονται στην προπονητική, δεν μπορούν να σου έρχονται όλα δεξιά”.

Για την απόδοση του Άρη προχθές σχολίασε: “Νομίζω έπαιξε αρκετά καλά. Προηγήθηκαν μερικές φορές με 10 πόντους, αλλά οι παίκτες μου αντέδρασαν πολύ καλά. Παλέψαμε, δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Δεν προλάβαμε να κάνουμε μεγάλο σκάουτινγκ στον Άρη. Προσωπικά επέστρεψα τη Δευτέρα και έπρεπε να επικεντρωθώ στην ομάδα μου. Γνωρίζαμε πως είχαν αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα δύο μέρες πριν τη δική μας αναμέτρηση και για αυτό δώσαμε έμφαση στην άμυνά μας. Ίσως ήταν κουρασμένοι και ποντάραμε σε αυτό, πιέζοντάς τους αρκετά και προσπαθώντας να τρέξουμε” και κατέληξε: “Ο Άρης είναι μια πολύ καλά δουλεμένη και προπονημένη ομάδα, παίζει με πειθαρχία και πλάνο και θα διεκδικήσει ως το τέλος μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου”.

To Top