Χέρμπερτ: “Ο Σρέντερ είναι ένα πολύ σκληρό παιδί, δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει”

Ανακουφισμένος ένιωθε ο Γκόρντον Χέρμπερτ μετά από το τρελό φινάλε στον αγώνα της Γερμανίας με τη Λετονία για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ανακουφισμένος γιατί ο Ντένις Σρέντερ έβαλε τέσσερα καλάθια από 26 προσπάθειες και η ομάδα του νίκησε, για να προχωρήσει στα ημιτελικά του MundoBasket, ανακουφισμένος γιατί ο Ντάβις Μπέρτανς αστόχησε στο τρίποντο στο φινάλε, ανακουφισμένος γιατί μπροστά του έχει την Team USA που είναι το μεγάλο φαβορί.

Αναλυτιικά όσα δήλωσε ο Γκόρντον Χέρμπερτ:

“Όπως είπα πριν από δύο μήνες, η Λετονία είναι η ομάδα για την οποία δεν μιλάει κανείς. Και της έλειπαν και δύο βασικοί παίκτες. Συγχαρητήρια. Νικήσαμε, με άσχημο τρόπο, δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Ο πάγκος μας ήταν σπουδαίος. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Σρέντερ θα επιστρέψει. Οι δυσκολίες σε σκληραίνουν. Είχε ζόρικο απόγευμα, έχασε πολλά ανοιχτά σουτ. Είναι ένα πολύ σκληρό παιδί, είναι πολύ ανταγωνιστικός, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γυρίσει πιο δυνατός.

Είμαστε ομάδα, αυτή είναι η δύναμή μας. Ο πάγκος μας στα τελευταία παιχνίδια είναι καταπληκτικός. Μπορούμε να παίξουμε και με τους 12 αν χρειαστεί. Ο Φραντς Βάγκνερ βοήθησε πολύ με τη δεύτερη πεντάδα. Για το ματς με τις ΗΠΑ, από που θέλετε να ξεκινήσω; Ο Μπέρτανς σήμερα έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, ενώ εμείς είχαμε μόλις δέκα ασίστ. Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε”.

Ο Γιόχαν Τίμαν, από την πλευρά του, είπε πως: “Είναι σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Δεν κάναμε το καλύτερο ματς, εγώ βοήθησα από τον πάγκο και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Έχουμε μία επιτυχημένη εθνική ομάδα. Πέρυσι δυστυχώς χάσαμε στα ημιτελικά, φέτος θέλουμε να τα καταφέρουμε. Βάζουμε μεγάλους στόχους, πρέπει να κερδίσουμε ομάδες όπως οι ΗΠΑ, είναι τρελό να βρισκόμαστε εδώ, σημαίνει πολλά για το γερμανικό μπάσκετ. Είχαμε καλή πορεία πέρυσι και σήμαινε και τότε πολλά”.

To Top