ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαβίτο: «Έχω μεγάλη αγάπη για τον Άρη – Μεγάλα ονόματα οι Ιέρο και Γκούτι»

Από τους πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από την ομάδα, ο Φρανθίσκο Χαβίτο, μίλησε για τον Άρη του σήμερα, για τους Ιέρο και Γκούτι αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο στο Yellow Radio 92.8…

Συνεχίζεις τα ποδοσφαιρικά σου βήματα;

Ναι συνεχίζω κανονικά. Όσο μπορεί το σώμα μου, εγώ δεν σταματώ.

Έχεις παρακολουθήσει τον Άρη φέτος; Πως βλέπεις τα πράγματα;

Άλλαξαν πολλά. Ο πρώτος αγώνα που είδα ήταν το ματς με την Μόλντε στην Νορβηγία και τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι στο “σπίτι” ήταν όλα πολύ καλά. Οι Νορβηγοί ήταν τυχεροί που έβαλαν ένα γκολ εδώ. Το άκουσα από το ραδιόφωνο και μετά είδα τα γκολ. Ήταν πολύ καλός ο Άρης αλλά όχι τυχερός. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ο Άρης στρέφεται πάλι στα ισπανικά εδάφη για προπονητή και μάλιστα με δύο μεγάλα ονόματα, αυτά των Ιέρο και Γκούτι. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

Αυτό είπα και εγώ όταν το έμαθα. Σαν ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια ονόματα, θα κάνουν καλό στον Άρη. Το θέμα είναι πως σαν προπονητές δεν τους γνωρίζω καλά. Δεν έχουν μεγάλη προπονητική καριέρα. Σχετικά με τον Γκούτι συγκερκιμένα δεν γνωρίζω την δουλειά που έκανε στην Μπεσίκτας αλλά για την Μαδρίτη, έκανε πολύ καλή δουλειά στους “μικρούς”.

Έφτιαξε καλή ομάδα με τους “μικρούς”;

Ναι! Φυσικά υπάρχει διαφορά με το να πας σε μια μεγάλη ομάδα. Αλλά το θετικό για εμένα είναι πως γνωρίζει πως λειτουργεί το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Σχετικά με τον Ιέρο τον ξέρω από το Οβιέδο που τα πήγαινε πολύ καλά. Για την Εθνική δεν θέλω να μιλήσω γιατί πιστεύω πως επειδή τα πράγματα “έτρεχαν” πολύ γρήγορα, δεν πρόλαβε να κάνει την δουλειά που ήθελε και ο ίδιος.

Είναι σημαντικό να είσαι με έναν προπονητή που σε εμπνέει;

Φυσικά γιατί αυτός καταλαβαίνει τον ποδοσφαιριστή, έχει προσωπικότητα και θεωρώ πως είναι κάτι που έχουν και οι δύο. Είναι σημαντικό για την ομάδα. Τώρα, αν έχουν μικρή σε διάρκεια προπονητική καριέρα, για εμένα δεν σημαίνει κάτι. Όπως είδαμε υπήρξαν προπονητές με μικρή εμπειρία που πήραν μεγάλες ομάδες και μετά η ομάδα πήγε καλά. Κανείς δεν το πιστεύει στην αρχή αλλά συμβαίνει. Σημασία έχει ο προπονητής να δουλεύει καλά.

Ο Άρης έχει αρκετούς Ισπανούς και Αργεντίνους παίκτες. Είναι καλό να έχεις έναν προπονητή που μιλάει την γλώσσα σου;

Ναι, γιατί αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Για παράδειγμα αν θέλεις κάτι να του πεις θα το πεις κατευθείαν, δεν χρειάζεται μεταφραστή. Θέλω να πω αλλιώς θα ειπωθούν τα πράγματα. Θεωρώ πως βοηθάει. Όλοι οι παίκτες τους γνωρίζουν (τους Ιέρο και Γκούτι), και είναι πολύ σημαντικό με το που έρθει ο προπονητής να θέλουν να δουν την δουλειά του επειδή ξέρουν τι έχει κάνει. Γίνονται όλα με διαφορετική όρεξη.

Θέλεις δηλαδή να του αποδείξεις τι αξίζεις;

Ναι και αυτό βοηθάει σίγουρα τους παίκτες. Είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν.

Υπάρχει κάποιος από τους παίκτες του Άρη που σου κάνει εντύπωση;

Δεν τους είδα αλλά άκουσα για αυτούς. Συγκεκριμένα από την περσινή χρονιά άκουσα για τον “Φέτφα” πως είναι πολύ καλός. Ο Ντιγκινί επίσης που παίζαμε μαζί στον Πανθρακικό είναι πολύ καλός. Ο μόνος αγώνας που είδα βέβαια ήταν στο Βικελίδης με την ΑΕΚ , ένα ματς που παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Το ρίσκο στο ποδόσφαιρο όμως είναι να είσαι συνεχώς καλός και όχι σε μεμονωμένους αγώνες.

Για τον Ντιγκινί λέμε πως είναι ένας παίκτης σαν εσένα που θα δώσει τα πάντα στο γήπεδο.

Ναι έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όταν δουλεύει, τα δίνει όλα και γι’αυτό μ’αρέσει πάρα πολύ. Τον γνωρίζω και σαν άνθρωπο. Είναι πολύ καλός.

Είχατε μιλήσει στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν; Από τότε έχει ξανά μιλήσει;

Ναι και πάντα όταν σκοράρει του στέλνω συγχαρητήρια και μιλάμε.

Πιστεύεις πως ο Γιάννης Φετφατζίδης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;

Ναι είναι πολύ καλός. Αν είναι και σε καλή ψυχολογία και φυσικά χωρίς τραυματισμούς κτλ πιστεύω θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Άρη!

Πότε θα ξαναέρθεις στο “Κλεάνθης Βικελίδης”;

Μόλις έχω κάποιο ρεπό σίγουρα θα έρθω.

Στην Θεσσαλονίκη είναι και ο επίσης πρώην συμπαίκτης σου στον Άρη, ο Ντάρσι Νέτο. Έχεις μιλήσει μαζί του;

Όχι όμως διάβασα ότι θέλει να επιστρέψει στον Άρη σε κάποιο άλλο πόστο.

Θα είναι καλό για τον Άρη;

Όταν κάποιος δουλεύει καλά, σε όποιο πόστο και αν είναι, βοηθάει την ομάδα. Και αυτό φυσικά μας κάνει και εμάς χαρούμενος.

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου στην ίδια θέση μετά από χρόνια στον Άρη;

Ναι φυσικά. Άμα θέλει ο κόσμος και η διοίκηση. Γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος και εγώ αλλά και η οικογένεια μου που ήμασταν στον Άρη. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Νιώσαμε την αγάπη του κόσμου, η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη και φυσικά επειδή ήμουν τόσα χρόνια εκεί, έχω πολύ μεγάλη αγάπη για τον Άρη.

Τι θα κάνεις στο μέλλον; Σκέφτεσαι να γίνεις προπονητής;

Κάνω μαθήματα προπονητικής. Φέτος ελπίζω να ολοκληρώσω το ολοκληρώσω και αυτό και μετά βλέπουμε.

Κάποια στιγμή με Χαβίτο προπονητή και Νέτο γενικό αρχηγό, νομίζω θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές και πάλι..

Μπορούν όλα να γίνουν είτε είσαι προπονητής είτε κάτι άλλο, αρκεί να βοηθήσεις και να δουλεύεις στο ποδόσφαιρο.

Εξακολουθείς να είσαι εξτρέμ;

Ναι και εξτρέμ και σέντερ φόρ και αμυντικό χαφ, ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα. Μόνο τέρμα δεν έχω κάτσει, δεν μπορώ (γέλια).

To Top