ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαβίτο: “Χρόνο και εμπιστοσύνη σε Άρη και Μάνου Γκαρθία”

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο ήταν καλεσμένος της εκπομπής “Αθλητικό Express” στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 και μίλησε φυσικά για τον Άρη της καρδιάς του, τον Μάνου Γκαρθία, αλλά και για τις στιγμές που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Για τα γκολ… χρυσάφια του σχολίασε: “Για μένα είναι καλύτερο να βάλω γκολ που βοηθάνε την ομάδα παρά να βάλω πολλά γκολ. Αν κι εγώ πάντα ήθελα να τα συνδυάζω και να βάζω και πολλά γκολ.

Ερωτηθείς για το καλοκαίρι του 2006 όταν έγινε η πρόταση του Άρη είπε: “Ήμουν στη Βαρκελώνη και με πήρε τηλέφωνο ο Όγιος και μου είπε ότι με θέλει. Εγώ δεν ήξερα τίποτα από Θεσσαλονίκη, Άρη κλπ.
Πήρα τον μάνατζερ μου τηλέφωνο και του το είπα. Μετά μου έκαναν πρόταση από τον Άρη, μου άρεσε και είπαμε να το προσπαθήσουμε.
Με τον μάνατζερ που είχα τότε ήμασταν και είμαστε σαν οικογένεια. Όταν μετά από χρόνια πήγαμε για καφέ στο ίδιο μέρος που είχαμε πάει τότε για να μιλήσουμε για την πρόταση του Άρη, με ρώτησε αν θα επιστρέφαμε αν γινόταν πάλι η ίδια πρόταση και είπαμε κι εγώ και η γυναίκα μου ότι με κλειστά μάτια θα πηγαίναμε πάλι στον Άρη.
Όποιος και να μου κανει αυτή την ερώτηση εγώ το ίδιο θα απαντάω”.

Για το ποιό πιστεύει ότι ήταν το πιο όμορφο γκολ του είπε: “Το πιο όμορφο γκολ ήταν αυτό με την Ατλέτικο αλλά το πιο σημαντικό αυτό με την Σαραγόσα γιατί τότε άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης για να μάθουν όλοι ποιος είναι ο Άρης”.
Το σχόλιό του για το έπος της Μαδρίτης: “Ήταν βραδιά όνειρο. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο αλλά προσπαθήσαμε. Δεν μας έβαλαν κι άλλα γκολ μετά το 2-1, ισοφαρίσαμε κρατήσαμε άμυνα και στο τέλος κερδίσαμε”.

Για τον Άρη του σήμερα και τον Μάνου Γκαρθία είπε: “Το θέμα με τον Μάνου είναι ότι ήρθε με πολλά λεφτά και υψηλές προσδοκίες και μεγάλη πίεση. Χρειάζεται υπομονή. Είναι καλός παίκτης, όμως θέλει χρόνο.
Ο Άρης έχει καλή ομάδα πρέπει να βρει τη φιλοσοφία και τι σύστημα θέλει να παίξει. Χρειάζεται χρόνο για να μάθουν οι παίκτες τι θέλει να κάνει ο προπονητής. Για να είσαι στις πρώτες θέσεις θέλει χρόνο. Όταν κάνεις πολλές αλλαγές κάθε χρόνο τότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Πρέπει να έχουμε υπομονή.
Δεν σημαίνει ότι επειδή βάζεις λεφτά ότι θα πάρεις τίτλους κατευθείαν. Χρειάζεται δουλειά”.

To Top