Χαμηλές οι προσδοκίες για συμφωνία στο Eurogoroup

Μικρό καλάθι κρατάνε τα στελέχη της κυβέρνησης αναφορικά με την αποψινή συνεδρίαση του Eurogoroup και το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας.

Τα τεχνικά κλιμάκια ολοκλήρωσαν το Σάββατο την αποστολή που τους είχε ανατεθεί. Να αναζητήσουν δηλαδή συγκλίσεις και αποκλίσεις και να τις καταγράψουν. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι ο ρόλος των επιτρόπων ήταν ακριβώς αυτός και ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Όλα δείχνουν ότι μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαίων υπάρχει ακόμη δρόμος ούτως ώστε να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και να επιτευχθεί μια επωφελής συμφωνία.

Χθες ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε τηλεφωνική συνομιλία επί του θέματος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να κάνει την “ύστατη προσπάθεια” για την επίλυση του ελληνικού χρέους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Τσίπρα, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας και χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

“Ο πρόεδρος Γιούνκερ κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε ο αξιωματούχος, μετριάζοντας τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ωστόσο ότι “κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα”.

Πηγή: news.gr

To Top