Χαμογέλα για Κερούς, σκεπτικισμός για Όλιβερ – Μάλντροου

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έβλεπε τον Σέρτζιο Κερούς στα φιλικά και σκεφτόταν την αντικατάστασή του, όμως τώρα προβληματίζεται έντονα για την εικόνα που δείχνουν οι άλλοι τρεις “ρούκις”. Κι αν ο Νταν Μαυραειδής είναι Έλληνας και δεν επηρεάζει πολλά η θέση του, για τους Όλιβερ και Μάλντροου τα… καμπανάκια άρχισαν να χτυπούν.

Ο Άρης δεν παρουσιάζει καλή αγωνιστική εικόνα. Μετράει τρεις ήττες σε τρία επίσημα παιχνίδια. Ο Άντριαν Όλιβερ ήρθε ως τρίτος σκόρερ από το NCAA με 24 πόντους μέσο όρο, όμως ακόμα δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό. Σαφώς και φταίει το γεγονός ότι πρώτα φορά παίζει επαγγελματικό μπάσκετ και το κάνει σε μια άλλη ήπειρο, όπου το άθλημα παίζεται διαφορετικά, αλλά επειδή ακριβώς είναι σε επαγγελματική ομάδα, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο Όλιβερ με 16 πόντους συνολικά στο πρωτάθλημα και 3/15 σουτ έχει απογοητεύσει.

Χειρότερα είναι τα νούμερα για τον Σαμ Μάλντροου. Ο τέταρτος μπλοκέρ του κολεγιακού πρωταθλήματος την περσινή χρονιά είναι σκιά του εαυτού του ή τουλάχιστον του παίκτη που είδαν οι κίτρινοι σε DVD και τον επέλεξαν, έχοντας και τις απαραίτητες συστατικές επιστολές. Μόλις 5 πόντους έχει σκοράρει ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ σε 29 λεπτά που έχει βρεθεί στο γήπεδο με τέσσερις προσπάθειες. Δεν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα, δεν έχει πάρει παιχνίδι πάνω του, προσπαθεί να προσαρμοστεί, αλλά χωρίς επιτυχία προς το παρόν.

Μέτρια είναι και η παρουσία του Νταν Μαυραειδή όμως το γεγονός ότι ο απόφοιτος του Πρίνστον αγωνίζεται ως Έλληνας, δεν θα επηρεάσει την παραμονή του στην ομάδα. Αντιθέτως, οι άλλοι δύο αν συνεχίσουν έτσι, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει θέμα αντικατάστασής τους.

Αντίθετα, πολύ καλό ξεκίνημα έχει κάνει ο Κερούς, ο οποίος έχει 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3,5 κλεψίματα και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο δίνοντας αξιολόγηση 28 βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή οι άλλοι τρεις (Όλιβερ, Μάλντροου, Μαυραειδής) δίνουν μαζί μόλις 7 βαθμούς στα δύο παιχνίδια!

Ο Άρης έχει δύο παιχνίδια μακριά από την Θεσσαλονίκη τις επόμενες βδομάδες, με Πανιώνιο και ΚΑΟΔ και σε αυτά θα κριθούν αρκετά πρόσωπα στην ομάδα…

To Top