Χαμός με τον υποβιβασμό! Επιστολές ΠΑΕ στην Σούπερ λίγκα να μην κάνει πίσω!

Δεν είναι διατεθειμένες να δεχθούν την παραμικρή διαφοροποίηση στη Σούπερ Λίγκα ως προς τις αλλαγές, που θα επιφέρει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που συνεπάγεται τη σταδιακή μείωση των ομάδων της Α’ Εθνικής και αρχικά αυτή από τις 16 σε 14.

Σε «απάντηση», λοιπόν, των σεναρίων και πληροφοριών για σκέψεις αλλαγής των συσχετισμών (όπως τη διενέργεια μπαράζ για να μπει στο παιχνίδι και η 2η ομάδα της Football League με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας), αναφορικά με την αναλογία τρεις να υποβιβασθούν και μία να προβιβασθεί προς και από τη Β’ Εθνική στο τέλος της σεζόν 2018-19 υπήρξε επίσημη αντίδραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του a-sports.gr, στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας κατατέθηκαν το τελευταίο 48ώρο επιστολές διαμαρτυρίες και προειδοποίησης από αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας…

«Από την αναδιάρθρωση δεν γίνεται να χάσει μόνο η Σούπερ Λίγκα… Θα χάσουμε μια ομάδα εμείς, αφού αντί για δύο ομάδες θα υποβιβασθούν τρεις, θα χάσει μία ομάδα και η Β’ Εθνική και έτσι αντί να ανέβουν δύο θα προβιβασθεί μία. Δεν γίνεται να τα θέλει όλα δικά της η Football League. Η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να πλήξει μόνο τη μεγάλη κατηγορία, γιατί δεν αφορά μόνο τη Σούπερ Λίγκα, αλλά το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στις επιστολές των ΠΑΕ, τέθηκε, το όλο ζήτημα να της μη αλλαγής του συσχετισμού 3-1, να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του προγραμματισμένου για το μεσημέρι της Παρασκευής (24/8) της Σούπερ Λίγκας, όπως και έγινε τελικά.

Πάντως, στις επιστολές, που έφτασαν στη διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας προτείνονται και σκληρά μέτρα αν κάτι διαφοροποιηθεί η κατάσταση (υπολογίστε ότι το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει για το πόσοι θα πέφτουν και πόσοι θα ανεβαίνουν έπειτα από τη διχογνωμία των δύο διοικητικών φορέων, αφού η Β’ Εθνική θέλει να πέσουν τέσσερις από τη Σούπερ Λίγκα και να ανέβουν από αυτή δύο)…

Συγκεκριμένα, έχει διατυπωθεί γραπτώς στον συνεταιρισμό η πρόταση για εδώ και τώρα διακοπή του πρωταθλήματος, η εναρκτήρια σέντρα του οποίου ξεκινά το Σάββατο 25 Αυγούστου με την 1η αγωνιστική!

To Top