Χαρίσης: “Έχουμε κάνει αρκετά μικρά θαύματα, η ομάδα κάνει βήματα προς την κορυφή”

Ο Κώστας Χαρίσης έπαιξε για… τρεις σήμερα. Εκτός από τον εαυτό του έπαιξε για τον Ντρου Νέιμικ και τον Βασίλη Σίμτσακ που δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν τον Άρη. Ο έμπειρος σέντερ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχοντας μεγάλη συμβολή σε ένα ακόμη μικρό θαύμα αυτής της ομάδας, όπως επεσήμανε κι ο ίδιος.

Ο 36χρονος παίκτης δήλώσε αρχικά πως “μπήκαμε πιο χαλαροί, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Παίξαμε για την ομάδα και τους εαυτούς μας. Προσπαθούσαμε ανά πάσα στιγμή να είμαστε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Φάση με τη φάση ήρθε και το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα. Δεν θεωρώ ότι μας υποτίμησε. Μπήκαμε λίγο πιο έτοιμοι. Θεωρώ ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Δεν αλλάζουν οι ομάδες μέσα σε δυο μέρες. Το μόνο θετικό θα είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και στο παιχνίδι που έρχεται σε δυο μέρες”.

Υποστήριξε ότι ο φετινός Άρης προσέθεσε σήμερα μια ακόμη υπέρβαση και η ομάδα προοδεύει συνεχώς, κάνοντας βήμαα προς την κορυφή. “Έχουμε κάνει αρκετά μικρά θαύματα τη φετινή χρονιά. Είμαστε μια καινούργια σχετικά ομάδα με καινούργιο προπονητή. Τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Θεωρώ ότι η ομάδα αυτή θα κάνει συνέχεια βήματα προς την κορυφή”.

Ο Χαρίσης υπογράμμισε ότι έπαιξε για την ομάδα και προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. “Έπαιξα για τον εαυτό μου, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου. Αυτό που κάνουμε κάθε φορά. Απλά σε κάθε αγώνα είναι διαφορετικός αυτός που θα βρει τις λύσεις προς το καλάθι. Παίξαμε με κάποια σχήματα για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις απώλειες. Παίζουμε χωρίς άγχος. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στη σειρά. Θα μπούμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να δούμε πως θα εξελιχθεί”.

Η εικόνα που παρουσίασε ο Άρης στις δυο αναμετρήσεις στο ΣΕΦ αδικεί την ομάδα και όσα έχει πετύχει σύμφωνα με τον Χαρίση. “Η ομάδα είτε παίζει εντός είτε εκτός είναι η ίδια. Ο προπονητής είναι ο ίδιος. Είναι η διάθεση με την οποία μπαίνουμε στο παιχνίδι, η οικειότητα που έχουμε με τον χώρο. Είναι η έδρα μας, είναι το “σπίτι” μας. Θα θέλαμε πολύ να είναι γεμάτο και να έχει και κόσμο. Δυστυχώς δεν μπορούσε να συμβεί αυτό. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε το ίδιο πρόσωπο στην έδρα μας. Δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα αν εκτός έδρας βγαίνουμε εκτός ρυθμού αυτό δεν δείχνει ποια είναι η ομάδα. Η εικόνα που δείξαμε στο ΣΕΦ δεν είναι αυτή που μας αξίζει. Τα αποτελέσματα μας αδικούν. Θεωρώ πάντως ότι μπορούμε να δείξουμε κι άλλα. Είναι θέμα της δουλειάς που κάνουμε ολόκληρη τη χρονιά”.

To Top