Χαρίσης: «Περήφανος που φόρεσα τα κιτρινόμαυρα»

Περήφανος που ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης λίγη ώρα πριν την αναχώρηση της αποστολής του Άρη για το Πράβετς της Βουλγαρίας. Ο 33χρονος παίκτης που είχε την πρώτη του επαφή με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τους νέους του συμπαίκτες σήμερα το πρωί στο Αλεξάνδρειο, έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά προκειμένου οι κίτρινοι να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της επόμενης σεζόν.   

Ο Χαρίσης τόνισε αρχικά πως «είμαι περήφανος που φοράω τα χρώματα του Άρη. Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουμε τις δηλώσεις τουλάχιστο από την πλευρά μου και να ξεκινήσουμε τη δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο όταν θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας» και πρόσθεσε: «Έκανα μια ατομική προπόνηση χθες, σήμερα θα είναι η πρώτη μου επαφή με την ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί η ομάδα διαθέτει πολλά νέα παιδιά και φαίνονται όλα να έχουν πολλή όρεξη».

Ο έμπειρος σέντερ κατανοεί ότι αυτός μαζί με τον Ασημακόπουλο και τον Καραποστόλου θα πρέπει να καθοδηγήσουν εντός κι εκτός παρκέ τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες. «Η ευθύνη των πιο έμπειρων παικτών είναι μεγαλύτερη σ’ αυτό το κομμάτι της χρονιάς. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να είμαστε ένα δυνατό σύνολο στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων μας».

Ερωτηθείς για ποιον λόγο επέλεξε τον Άρη αντί του Ολυμπιακού επανέλαβε πως «στην ηλικία που είμαι ένιωσα πως θα πρέπει να ακολουθήσω το όνειρο της ομάδας του Άρη, με προοπτική για το μέλλον. Θεώρησα πως δεν θα με βοηθούσε σ’  αυτή τη φάση της καριέρας μου να έχω έναν μικρό ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ομάδα, δεν χάνει το κύρος της επειδή δεν πήγε ο Χαρίσης εκεί. Αυτό είναι αυτονόητο. Δεν υπάρχουν ηρωισμοί. Είμαστε επαγγελματίες και στα πολύ θετικά και στα αρνητικά πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Η μετακίνηση του άλλωστε στον Άρη αποτελεί όπως επεσήμανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. «Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Μετά από τέσσερα χρόνια στον Κολοσσό έρχομαι στον Άρη. Άσχετα με τη βαθμολογική θέση των δυο ομάδων θεωρώ την έλευση μου στον Άρη ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και είμαι έτοιμος για δουλειά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

To Top