Χαρακίρι Άρη με τη… βοήθεια του Σιδηρόπουλου και πικρός αποκλεισμός: 2-1 (video)

Τα πάνω κάτω ήρθαν μέσα σε 12 λεπτά στο Περιστέρι. Ο Άρης αν και ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1 μέχρι το 79’, εξαιτίας δυο κραυγαλέων λαθών της άμυνάς του, αλλά και της εχθρικής διαιτησίας – από το 1o λεπτό του αγώνα μέχρι το 94’- «κατάφερε» να χάσει ένα δικό του παιχνίδι τελικά με 2-1 και να αποκλειστεί από τον Ατρόμητο στη φάση των 16 του κυπέλλου. Απίστευτη αυτοκτονία! Η διαιτησία δεν αποτελεί δικαιολογία, απλά συμπλήρωσε το… χαρακίρι των κίτρινων.

Οι κίτρινοι απώλεσαν έναν βασικό στόχο της χρονιάς, παίζοντας αρκετά καλά και ψυχωμένα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά όταν η αναμέτρηση θύμιζε ρώσικη ρουλέτα, αυτοκτόνησαν από δικά τους εγκληματικά λάθη στην άμυνα, την όχι σωστή διαχείριση της κατάστασης στα τελευταία 12’ από τον πάγκο, αλλά και εξαιτίας του Σιδηρόπουλου που άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ατρόμητου.

Με προωθημένο επιθετικό τον Νέρι Καστίγιο, τους Γιαννιώτα, Νέτο στις πτέρυγες και τον Ουμπίντες επιτελικό μέσο, ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ατρόμητο. Οι κίτρινοι έδειξαν καλά διαβασμένοι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν την πρωτοβουλία κινήσεων και ενώ έπαιζαν ουσιαστικά χωρίς φουνταριστό επιθετικό, έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Καστίγιο, Ντίκο και Ουμπίντες. Η πρώτη μισή ώρα ανήκει στον Άρη, ο οποίος εάν ήταν πιο προσεκτικός και ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια θα είχε σκοράρει.

Ο Άρης μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και «χτύπησε» σε ιδανικό σημείο… Στο 46’ ο Καστίγιο συνδυάστηκε με τον Γιαννιώτα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Ιτάνζ, εκμεταλλευόμενος το γλίστρημα του Φυτανίδη (0-1)!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν. Ο Δώνης έριξε τον Αναστασάκο, ένα επιπλέον επιθετικό, αλλά και τον Δημούτσο ως επιθετικό χαφ παίζοντάς τα όλα για όλα. Ο Ατρόμητος πίεσε, όμως είτε ο Βελλίδης (στο 55’ κατέβασε τα… ρολά σε πλασέ εξ επαφής από τον Μήτρογλου), είτε η σωστή αλληλοκάλυψη των παικτών του Άρη είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν τα επιθετικά… κύματα των γηπεδούχων.

Ο Άρης στο τελευταίο 20λεπτο έδωσε χώρο στον Ατρόμητο, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να οργανωθεί στην άμυνα, ώστε να επιχειρήσει με αντεπιθέσεις να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο 79’,όμως, δέχθηκε ένα «κρύο» γκολ από στημένη φάση. Ο Φυτανίδης εκμεταλλευόμενος το λάθος του Βελλίδη έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε 1-1…

Οι κίτρινοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι στο τελευταίο 10λεπτο. Πολλά λάθη, υπερβολική οπισθοχώρηση, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν  ακριβά. Στο 90’ ο κακός δαίμονας του Άρη, ο Μήτρογλου «χτύπησε» στην καρδιά της… απούσας άμυνας των κίτρινων και έγραψε το τελικό 2-1. Ο Ντίκο (κακός σε όλο τον αγώνα) πιάστηκε αδιάβαστος για μια ακόμη φορά.

Εκτός κλίματος ο Σολτάνι που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά από δικά λάθη δημιουργήθηκαν κίνδυνοι στην περιοχή του Άρη. Μεσοαμυντικά οι κίτρινοι είχαν πολλά προβλήματα. Ξεχώρισαν οι Καστίγιο και Γιαννιώτας. Ο Βελλίδης έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, αλλά ευθύνεται στο γκολ της ισοφάρισης. Μιχαλήτσος και Σεμερτζίδης θα έπρεπε να αντιδράσουν διαφορετικά στα τελευταία λεπτά για να κλειδώσουν το 0-1, όταν η ψυχολογία ήταν εις βάρος των γηπεδούχων…

Έγκλημα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο σε βάρος του αυτόχειρα Άρη… Δεν είδε τα περισσότερα φάουλ σε βάρος του Άρη, σφύριξε σε αρκετές περιπτώσεις «ανάποδα» και έδειξε δυο ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες που στοίχισαν στις καθυστερήσεις την αποβολή του Καστίγιο. Αντίθετα, έμεινε ατιμώρητο το… ξύλο και οι κλωτσιές που δέχθηκε ο Μεξικάνος, αλλά και οι άλλοι παίκτες του Άρη σε όλο το 90λεπτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Οικονόμου, Νάστος, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Μπάλλας (70’ Πίτου Γκαρσία), Τάτος, Καραμάνος (67’ Δημούτσος), Καραγκούνης (61’ Αναστασάκος), Μήτρογλου.
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (90’+4’ Πρίττας), Παπαστεριανός, Νέτο, Γιαννιώτας (80’ Σολτάνι), Ουμπίντες, Καστίγιο.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{dailymotion}xnn275|480|360{/dailymotion}

To Top