«Χαρακίρι» στις καθυστερήσεις (1-1) (video)

Για 93 λεπτά ήταν αγκαλιά με το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά αντί να «τελειώσει» το παιχνίδι αν και έπαζε για 13 λεπτά με παίκτη παραπάνω, «κατάφερε» να… αυτοκτονήσει στις καθυστερήσεις! Ο Άρης προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Σανκαρέ στο 45’, αλλά έφυγε από το Παγκρήτιο με το πικρό και άδικο 1-1, χάρη στο γκολ που δέχθηκε στο 93’ από τον Μπούντιμιρ, μένοντας στους τρεις βαθμούς, με ένα αποτέλεσμα που παρατείνει την αγωνιστική κρίση της ομάδας.

 

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-1-4-1 και μια έκπληξη την ενδεκάδα του Άρη ρίχνοντας στη μάχη τον Καζναφέρη, ως κεντρικό προωθημένο, αντί του Γιάκομπ. Από κει και πέρα είχε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιό ακραίο αμυντικό τον Παπαστεριανό(πρώτη εμφάνιση), τους Ντίκο και Σανκαρέ (επίσης ντεμπούτο) στο κέντρο της άμυνας και αριστερά τον Μίσελ. Ο Πρίττας σε ρόλο «σκούπας» και Φατί. Καπετάνος, Ουμπίντες, Ακόστα στα χαφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή στο Παγκρήτιο, αλλά σε έναν άριστο αγωνιστικό χώρο (ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την ανακατασκευή του), με τον Άρη να πιέζει ψηλά για να κερδίσει την «πρώτη μπάλα» και με σαφείς προθέσεις να βγαίνει στις αντεπιθέσεις.

Μετά από 15’ αγώνα, ο Τσιώλης πέρασε ως προωθημένο τον Φατί (με την ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Καζναφέρη) θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ισχύ στην επίθεση.

Στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα, ο Άρης «πήρε μέτρα» στο γήπεδο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν ήταν πιο ψύχραιμος (στο 22’με τον Φατί) ή πιο τυχερός (στο 30’ με φάουλ του Καπετάνου) θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Οι κίτρινοι δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ευτύχισαν να σκοράρουν μετά από 315’ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με σκόρερ έναν… αμυντικό, τον Χαλίφα Σανκαρέ στις καθυστερήσεις και μάλιστα στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Στο 45’ ο Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σανκαρέ, που βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, σκόραρε με προβολή… (0-1).

Στην επανάληψη, ο Άρης δέχθηκε μεν μεγαλύτερη πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά ήταν αυτός, ο οποίος μέσα σε 2’ (55’-57’) δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ντίκο (κυρίως) και Καπετάνο να σκοράρει.

Ο Τσιώλης έριξε νωρίς στη μάχη τον Γιάκομπ (αντί του Ακόστα) για να πάρει «όγκο» στην επίθεση, αλλά και τον Νέτο (αντί του Καζναφέρη) για να δώσει περισσότερη επιθετική ισχύ, αλλά και ποιότητα στην ομάδα.

Ο Εργοτέλης με τρεις αλλαγές προσπάθησε να ενισχύσει την επίθεσή του παίζοντας όλα τα… χαρτιά που είχε στη διάθεσή του ο Νίκος Καραγεωργίου, ψάχνοντας διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Την ίδια ώρα, οι κίτρινοι συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά την άμυνα του Εργοτέλη και κέρδισαν το σύνολο όλων των μονομαχιών στον… αέρα.

Από το 81’ οι κίτρινοι πήραν πλεονέκτημα με την αποβολή του Βίσιο, ο Τσιώλης έριξε στα τελευταία λεπτά τον Λαζαρίδη για να ενισχύσει την άμυνά του, αλλά τελικά οι κίτρινοι… αυτοκτόνησαν μια και δέχθηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα με κεφαλιά του Μπούντιμιρ.

Κορυφαίοι του Άρη ήταν οι Σανκαρέ και Βελλίδης. Ο πρώτος κυριάρχησε στην άμυνα, πέτυχε ένα γκολ, ενώ ο 24χρονος έσωσε αρκετές φορές την εστία του, εκτός από το γκολ της ισοφάρισης.

Ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος έκανε λάθη (όλα σε βάρος του Άρη).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:
 Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Ντιέγκο, Τζούνιορ, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής (54′ Λεάλ), Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης (73′ Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης (54′ Μπέτο).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ντίκο, Παπαστεριανός, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί (90+2′ Λαζαρίδης), Καπετάνος, Ούμπιντες, Ακόστα (52′ Γιάκομπ), Καζναφέρης (59’ Νέτο), Πρίττας.

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ PRESSARIS

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα:

{youtube}v4LadXu1VFk|640|360|1{/youtube}

To Top