ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαραλάμπους: “Ο Απόλλων διαψεύδει για Μήτρογλου”

Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κώστα Μήτρογλου να βρίσκεται στη λίστα του Απόλλωνα Λεμεσού, ο Κύπριος δημοσιογράφος Πόλυς Χαραλάμπους μετέφερε την επίσημη θέση της ομάδας η οποία δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του επιθετικού του Άρη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 101,7 υποστήριξε:

Τι συμβαίνει με τις φήμες που θέλουν τον Κώστα Μήτρογλου στον Απόλλωνα Λεμεσού;

Να σου πω την αλήθεια, το όνομα του Μήτρογλου κυκλοφορεί στα «στέκια» εδώ και μία εβδομάδα, ότι δηλαδή και ο Μήτρογλου είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος. Πριν από λίγο είδα και εγώ ένα δημοσίευμα στο «24 sports», την κυπριακή ιστοσελίδα, πως όντως το όνομα του Μήτρογλου είναι στην λίστα, ρωτήσαμε τον επίσημο φορέα πριν από λίγα λεπτά. Έστειλα μήνυμα στο γραφείο Τύπου και η απάντηση τους είναι ότι ο Μήτρογλου δεν είναι στην λίστα. Σίγουρα, αν ο Μήτρογλου στα 33 του χρόνια δεν είχε μία ευθύνουσα πορεία στην καριέρα του, θα έπαιζε για τον Απόλλωνα, αν και δεν ξέρω ποιο είναι το «κασέ» του σήμερα. Στον Απόλλωνα είναι διατεθειμένοι να δώσουν 300 χιλ ευρώ ετησίως για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά αυτά τα λεφτά θα τα έδιναν στον Μάνγκλιτς τον Κροάτη που ήταν ξανά στον Απόλλωνα και τον πούλησαν πριν από δύο χρόνια στην Κίνα, επέστρεψε αλλά ήθελε περισσότερα λεφτά και έτσι κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ. Καταλαβαίνω ότι ακούστηκαν διάφορα ονόματα τα οποία διαψεύσθηκαν και επαναλαμβάνω ότι πριν από λίγο επίσημα μας είπαν ότι δεν «παίζει» το όνομα του Μήτρογλου. Βασικά, τα μεταγραφικά ζητήματα τα διαχειρίζονται ο πρόεδρος της εταιρείας, που είναι και πρόεδρος-μεγαλομέτοχος, πρώην ποδοσφαιριστής που είναι έμπιστος συνεργάτης του Νίκου Κίρζη και ο προπονητής. Ο Κονταφής βρίσκει τους παίκτες και ενημερώνει και τον προπονητή, ο Νίκος Κίρζης είπε σε συνέντευξη ότι χρειάζεται το «ναι» από τον Κονταφή και τον ποδοσφαιριστή για να γίνει η μεταγραφή, ενώ και το κασέ του πρέπει να είναι σε επίπεδο που ο ποδοσφαιριστής θα αξίζει τα λεφτά του.

Άρα, αποκλείεται το ζήτημα Μήτρογλου στην κυπριακή ομάδα;

Επαναλαμβάνω, αν ο Μήτρογλου ήταν σε καλή κατάσταση, θα κινούνταν. Από ότι καταλαβαίνω και με το σκεπτικό που κινούνται στον Απόλλωνα, ίσως αυτό που τους προβληματίζει δεν είναι το «κασέ» του, δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν τα λεφτά, αλλά το ότι είδα, για παράδειγμα, πως έπαιξε 9 παιχνίδια την περασμένη σεζόν έβαλε 2 γκολ. Θα μπορούσε να πει κανείς, πως θα ερχόταν εδώ και θα έκανε σπουδαία πράγματα. Ο Χριστοδουλόπουλος που τον υποτιμούσαν, ήρθε στην Ανόρθωση και έκανε πολύ καλό ματς την περασμένη εβδομάδα, παίκτη που τον ήθελε και ο Απόλλωνας. Αυτός είναι ο λόγος που δεν «παίζει» το όνομα του Μήτρογλου, όχι το οικονομικό. Γιατί, αν μιλάμε για 400 χιλ, μπορεί και να πέσει, θα μπορούσε ο Μήτρογλου να είναι ο παίκτης που θέλει ο Απόλλωνας. Αλλά, εμείς κρατάμε την επίσημη τοποθέτηση ότι δεν τίθεται θέμα Μήτρογλου. Ξέρεις και εσύ πως καμία φορά λένε ότι δεν υπάρχει θέμα και στην πορεία κοιτούν την περίπτωση του.

Ποια η πορεία του αγαπητού Νικολά Ντιγκινί στην Κύπρο;

Ήταν ο κορυφαίος από τους παίκτες που έφερε ο Απόλλωνας πέρυσι το καλοκαίρι, το λένε και τα νούμερα του. Δυστυχώς, είχε σοβαρό τραυματισμό σε ματς με την Ανόρθωση λίγο πριν το τέλος και δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, που ήταν και το καθοριστικό για να χάσει το πρωτάθλημα. Αν ο Απόλλωνας νικούσε τον Ολυμπιακό στο πρότελευταίο παιχνίδι, θα πήγαινε σε ματς τελικού πρωταθλήματος με την Ομόνοια. Τελικά έχασε από τον Ολυμπιακό, ενώ η Ομόνοια την ίδια ώρα είχε νικήσει το δικό της παιχνίδι. Ήταν πολύ καλή σεζόν του Ντιγκινί γιατί από ότι ξέρω είχαν αγοράσει και τον Μπίσεσβαρ τον Γενάρη, πλήρωσαν πολλά λεφτά για τον Μπίσεσβαρ. Για να καταλάβεις, ακούστηκαν για πάνω από 300 χιλ για πέντε μόνο μήνες. Για αυτό σου λέω πως με τον Μήτρογλου το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Δυστυχώς, ο Ντιγκινί δεν μπορεί να παίξει αυτό το διάστημα λόγω του τραυματισμού του, τον περιμένουμε τον χειμώνα επιστρέψει και να τον γράψουν, αν εξελιχθεί καλά η αποθεραπεία του τον Γενάρη του 2022. Ήταν επιτυχημένη η μεταγραφή του.

Κατά πόσο έζησε στην Θεσσαλονίκη και αν έχει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια σε κάποια ομάδα της πόλης:

Δεν είχα συμπάθεια σε κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης, για την ακρίβεια είμαι Ολυμπιακός, αλλά γενικά εδώ στην Κύπρο δεν ασχολούμαστε πολύ με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι γιατί έχει προβλήματα, είμαι Ολυμπιακός αλλά έχω βρεθεί και στο Χαριλάου που τότε το έλεγαν Χαριλάου και όχι Κλεάνθης Βικελίδης. Ήμουν παλαιότερα στην Θεσσαλονίκη και πήγα και στην Τούμπα. Πολλοί νομίζουν ότι μόνο η Τούμπα είναι τόσο «καυτή» έδρα, αλλά εγώ έζησα και το «Κλεάνθης Βικελίδης», που είναι εξίσου καλή έδρα. Είχα έρθει πριν από δύο χρόνια, όταν η ΑΕΛ έπαιξε με τον Άρη και ο Άρης απέκλεισε την άλλη ομάδα της Λεμεσού.

Ισχύει πως ο Απόλλωνας άφησε τους οπαδούς να επιλέξουν την ενδεκάδα σε κάποιο φιλικό;

Ναι το έκαναν, ακριβώς, πέρυσι. Αυτή την ιδέα, την έκλεψαν από κάποιον υπάλληλο της εταιρείας που πήγε στην Μαδρίτη και εκεί το ξεκίνησαν, δεν θυμάμαι ακριβώς. Συμμετέχει, πάντως, σε αυτό το πρόγραμμα ο Απόλλωνας και κατάφεραν αυτό που λες. Επέλεξε ο κόσμος την ενδεκάδα του φιλικού, δεν θυμάμαι αν κέρδισε ο Απόλλωνας εκείνη την ημέρα. Είναι, όμως, μία πραγματικότητα. Να πούμε ότι στην ομάδα, το μόνο που της έχει λείψει, τα τελευταία 9 χρόνια είναι ότι δεν πήρε πρωτάθλημα. Έχει 4 φορές προκριθεί σε ομίλους του Europa League, μάλιστα πριν από 3 χρόνια πήγε πάρα πολύ καλά, έπαιξε και με αντίπαλο τον Μήτρογλου όταν ήταν στην Μαρσέιγ. Του έλειψε ένα πρωτάθλημα, αν και είχε σούπερ ομάδα το 2017-2018, με προπονητή τον Αυγουστή. Έλεγαν όλοι ότι θα το πάρει ο Απόλλωνας, μέχρι και ο ΑΠΟΕΛ έλεγε ότι άξιζε να το πάρει. Ξέρετε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, με το περσινό μόνο να το έχει η Ομόνοια. Το θέμα είναι ότι η ομάδα άλλαξε κια θεωρούν πως έκλεισε ο κύκλος της, έγιναν πάρα πολλές αλλαγές, πήραν νέο Γερμανό προπονητή και αποκλείστηκαν νωρίς από την Ευρώπη. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος. Πρέπει να σου πω, επειδή κάνω ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα εδώ στην Λεμεσό και μου στέλνει ο κόσμος μηνύματα, υπάρχει προβληματισμός την δεδομένη στιγμή ανάμεσα στους οπαδούς, επειδή αυτή η αλλαγή που αποφάσισε να κάνει η διοίκηση δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά μέχρι στιγμής. Προσπαθούν να κάνουν μία ηχηρή μεταγραφή στην κορυφή της επίθεσης και για αυτό ακούστηκε το όνομα του Μήτρογλου, πως είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος. Αν το όνομα του Μήτρογλου πριν από 2-3 χρόνια που ήταν στα «ντουζένια» του, θα μας φαινόταν αστείο στην Κύπρο. Τώρα, όμως, που βρίσκεται προς το «τέλος», ακούστηκε το όνομα του.

To Top