Σοκαριστικές εικόνες: Μητέρες παραδίδουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

Σοκαριστικές είναι εικόνες που μεταδίδονται από το Αφγανιστάν και την προσπάθεια των Αφγανών να φύγουν από τη χώρα ώστε να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Νέα βίντεο δείχνουν γονείς να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φυγαδεύσουν τα παιδιά τους, να τα δώσουν στους ξένους στρατιώτες ώστε να φύγουν μακριά από τη χώρα.

Οι στρατιώτες των δυτικών κρατών που βρίσκονται στα αεροδρόμια αποτελούν αυτή τη στιγμή μία από τις ελπίδες των Αφγανών τουλάχιστον για τα παιδιά τους και γι’ αυτό προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να φτάσουν μέχρι εκεί.

Βίντεο που δημοσιεύουν τα βρετανικά Μέσα δείχνουν τις απέλπιδες προσπάθειες γονιών και συγγενών ώστε να παραδώσουν τα παιδιά περνώντας μέσα από συρματοπλέγματα είτε σκαρφαλώνοντας πάνω σε τοίχους.


Την ίδια στιγμή όμως η Μεγάλη Βρετανία δηλώνει επίσημα πως δεν μπορεί να απομακρύνει ασυνόδευτα παιδιά. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας κλήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές εικόνες, με τα παιδιά να παραδίδονται σε Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες. «Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ανήλικο μόνο του», δήλωσε στο Sky News ο Ουάλας απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες αυτές. «Θα δείτε, καθώς βλέπετε τις εικόνες που νομίζω ότι δείχνετε τώρα, ότι πήραν το παιδί — κι αυτό επειδή θα έπαιρναν και την οικογένεια μαζί».

Οι Βρετανοί στρατιώτες στο αεροδρόμιο αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση λόγω της απελπισίας κάποιων Αφγανών που θέλουν να φύγουν. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο γι’ αυτούς τους στρατιώτες όπως έχετε δει και στις δικές σας εικόνες να αντιμετωπίσουν κάποιους απελπισμένους, απεγνωσμένους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους θέλουν απλώς να εγκαταλείψουν τη χώρα», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. «Η πρόκληση είναι να προσπαθήσει κανείς να περάσει από αυτό το πλήθος (…) βρίσκουμε άλλους τρόπους να το αντιμετωπίσουμε αυτό, αλλά αυτό είναι που συμβαίνει», πρόσθεσε.

To Top