Χαριστέας: «Από τον Άρη λείπει η ηρεμία» (video)

Την άποψη ότι «ακόμα και δέκα χρόνια μετά, αυτό που δεν έχει ο Άρης είναι η ηρεμία» εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας, μετά την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντίπαλος για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2002 που πήρε μεταγραφή για την Βέρντερ Βρέμης.

«Η επιστροφή σ’ αυτό το γήπεδο έπειτα από δέκα χρόνια ήταν σίγουρα ιδιαίτερη για μένα. Όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, πριν από το παιχνίδι, αναπολήσαμε μαζί με το Γιώργο Θεοδωρίδη κάποιες στιγμές που ζήσαμε με τον Άρη. Όταν βέβαια ξεκίνησε ο αγώνας, συγκεντρωθήκαμε σ’ αυτόν», είπε αρχικά ο επιθετικός του Παναιτωλικού και συνέχισε:

«Καταφέραμε μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα να πάρουμε έναν πολύτιμο βαθμό για την συνέχεια και νομίζω ότι το πετύχαμε επειδή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σ’ ολόκληρο το παιχνίδι. Δεν αφήσαμε τον Άρη να γίνει επικίνδυνος, αφού είχε μόνο μία καλή ευκαιρία στο β’ ημίχρονο».

Αναφερόμενος στις συμβουλές που είχε δώσει στους συμπαίκτες του στην ομάδα του Αγρινίου, πριν από το ματς, ο Χαριστέας είπε: «Αυτό που είχα πει στους συμπαίκτες μου, βάσει της εμπειρίας μου από αυτό το γήπεδο, είναι ότι ο Άρης εμπνέει πολύ μεγάλο σεβασμό στην έδρα του και γι’ αυτό το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν σημαντικό. Τους είπα ότι αν στα πρώτα 20 λεπτά δεν δεχόμασταν γκολ, αντέχοντας στην αρχική πίεση του Άρη, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε πιο εύκολα. Τελικά είχαμε δίκιο σ’ αυτό το κομμάτι και στο τέλος καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση ενός πολύτιμου βαθμού».

Σχετικά με τους στόχους του Παναιτωλικού, σχολίασε: «Έχουμε φτιάξει μια ομάδα, η οποία παλεύει σ’ όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους, αλλά πήραμε 4 βαθμούς. Η σημερινή ισοπαλία με τον Άρη μας δίνει πολύ μεγάλη ψυχολογική ώθηση».

Ο διεθνής φορ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τα άσχημα φετινά αποτελέσματα των «κίτρινων»: «Ο Άρης έχει στην σύνθεσή του παίκτες με ταλέντο. Αυτό που λείπει από τον Άρη, ακόμα και δέκα χρόνια μετά, είναι η ηρεμία. Όταν η ομάδα δεν έχει ηρεμία, δεν έχει υπομονή, αυτό φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν νομίζω ότι ο Άρης δεν έχει καλούς παίκτες ή ότι έχει κάποιο αγωνιστικό θέμα. Πιστεύω και καταλαβαίνω ότι τα παιδιά της ομάδας αισθάνονται μερικές στιγμές πολύ μεγάλη πίεση και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Είτε παίζει με μεγάλες ομάδες, είτε παίζει με μικρές, σαν τον Παναιτωλικό».

Τέλος, αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στην υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της πρώην ομάδας του: «Ο κόσμος ήταν σήμερα μια χαρά απέναντί μου. Ο κόσμος του Άρη είναι δύσκολος κόσμος και το γνωρίζω πολύ καλά. Πιστεύω ότι ήταν περισσότερο στενοχωρημένοι για το ότι η ομάδα τους δεν δημιουργούσε ευκαιρίες ώστε να πάρει τη νίκη. Λιγότερο τους απασχολούσε το αν έπαιζα εγώ ή ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Όλα κύλησαν απόλυτα ομαλά..».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα:
{youtube}I6v0mK-cJAE|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top