Χαριστέας: «H Εθνική του Πογιέτ επανέφερε το καλό συναίσθημα στον κόσμο»

Απομένουν λίγες ώρες από τον «τελικό» της OPAP Arena ανάμεσα στην Ελλάδα και τους «οράνιε» με τον Άγγελο Χαριστέα να φιλοξενείται στον ολλανδικό Τύπο για να μιλήσει για την Εθνική του Πογιέτ και όχι μόνο.
Ο Χαριστέας, λοιπόν, μίλησε στο «Nos» και ανέφερε για την Εθνική: «Της έλειπε η σταθερότητα εδώ και χρόνια» εξηγώντας στη συνέχεια: «Έρχονταν παίκτες και προπονητές. Τώρα υπάρχει ένας πυρήνας πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε ξανά».

«Ο Πογιέτ κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες», επισήμανε ο άλλοτε άσος του Άγιαξ και υπογράμμισε: «Τολμά να κάνει επιλογές και είναι ξεκάθαρος με αυτές. Φέρνει ειρήνη στην ομάδα με σαφείς κανόνες».

Στο ρεπορτάζ εν συνεχεία τονίζεται πως «επί Φαν’τ Σιπ η παράδοση του (υπερ) αμυντικού ποδοσφαίρου έσπασε. Σύμφωνα με τον Χαριστέα, τα πράγματα είναι λίγο λιγότερο αστραφτερά υπό τον Πογιέτ, αλλά αυτό παράγει αποτελέσματα».

Για να σπεύσει στη συνέχεια ο βετεράνος ποδοσφαιριστής να δηλώσει: «Είναι ένας προπονητής του οποίου οι ομάδες βασίζονται κυρίως στην αμυντική οργάνωση. Προσαρμόζει το στυλ παιχνιδιού του στον αντίπαλο. Αν οι Ολλανδοί φανούν ευάλωτοι τη Δευτέρα, η Ελλάδα θα πάει στην επίθεση».

Ο Χαριστέας, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Κατ’ αρχήν αναφέρθηκε στην εκτίμηση που κάνει το ρεπορτάζ ότι «η Εθνική Ελλάδας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους εκτός Ελλάδας. Αυτό κάνει τη διαφορά, γιατί η τεράστια κόντρα μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων, όπως η ΑΕΚ Αθηνών, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προκαλούσε εντάσεις γύρω από την εθνική ομάδα» και υποστήριξε: «Το 2004 η Εθνική μας ομάδα αποτελούνταν επίσης σε μεγάλο βαθμό από παίκτες που έπαιξαν εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι μόνο καλό, δημιούργησε περισσότερη ενότητα».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στον Γιώργο Μασούρα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. «Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, είναι ομαδικός, είναι πολύπλευρος. Αυτή τη σεζόν έχει ξεκινήσει υπέροχα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και κάνει τώρα τη διαφορά για την Ελλάδα».

«Αυτή η Εθνική επανέφερε το καλό συναίσθημα στον κόσμο και υπάρχει ιδανική ροή στα εισιτήρια ενόψει του ματς», είπε ακόμη ο Χαριστέας.

«Δεν βλέπω το πνεύμα που έχει εμφυσήσει ο Πογιέτ στην ολλανδική ομάδα. Ο Κούμαν δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να μείνουν στη ζωή στην Αθήνα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι ένας τελικός για την Εθνική, πρέπει αμέσως να ξεχάσουν τη νίκη της Παρασκευής εναντίον της Ιρλανδίας. Τα τελευταία χρόνια χάναμε πάντα τα βασικά ματς, αλλά αυτό μπορεί τώρα να σπάσει. Έχουμε την καλύτερη δυναμική εδώ και χρόνια. Αλλά αν δεν βγει, θα κάνουμε ένα βήμα πίσω ως ποδοσφαιρική χώρα», κατέληξε ο «Chari».

To Top