ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Χαριστική βολή για τη Φούτμπολ λιγκ”

Την αντίθεσή της με την απόφαση να διακοπούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, λόγω της πυρκαγιάς στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, εξέφρασε ο Απόλλων Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία αναφέρει πως η διακοπή αποτελεί την χαριστική βολή στην χιλιοταλαιπωρημένη Φούτμπολ λιγκ, ενώ υποστηρίζει πως «η λογική “πονάει χέρι, κόψει χέρι” δεν οδηγεί πουθενά, αλλά χειροτερεύει τα πράγματα».

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης

«Η καταδίκη μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων μιας εγκληματικής ενέργειας είναι το αυτονόητο και ενδεχομένως και το πιο εύκολο κομμάτι μιας ιστορίας με την οποία έρχεται αντιμέτωπο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και οι δράστες, αν υπάρχουν τέτοιοι, μιας τέτοιας ενέργειας, δημόσια, θα την καταδίκαζαν.

Εύλογα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν. Ποιόν συμφέρει, ποιόν δεν συμφέρει, ποιός έχει κίνητρο, ποιός δεν έχει, ποιόν ευνοεί η αναβολή των πρωταθλημάτων, ποιόν δεν ευνοεί;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ευνοεί το ποδόσφαιρο και εν προκειμένω το χιλιοταλαιπωρημένο -ειδικά φέτος- πρωτάθλημα της Football League και τις ομάδες που μετέχουν σε αυτό. Δεν ευνοεί τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και φυσικά τους απλούς φιλάθλους. Η λογική του «πονάει χέρι, κόψει χέρι» δεν οδηγεί πουθενά. Συνήθως χειροτερεύει τα πράγματα. Σε οποιοδήποτε κοινωνικό κομμάτι, πολλώ δε μάλλον στα γήπεδα.

Είναι δεδομένο ότι ως ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης θα πειθαρχήσουμε απόλυτα – άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά- σε όσα προστάζει η ΕΠΟ με τη συγκεκριμένη απόφαση. Αν μάλιστα θεωρούσαμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα οδηγούσε στην αποκάλυψη και σύλληψη των δραστών και των ηθικών αυτουργών, θα προτείναμε ακόμα και την αναστολή του φετινού πρωταθλήματος.

Όμως μέχρι τώρα, αυτό που εμείς βλέπουμε ως αποτέλεσμα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία ομάδων, προπονητών, αθλητών, φιλάθλων και παραγόντων μιας οικονομικά διαλυμένης ποδοσφαιρικής κατηγορίας. Μιας κατηγορίας που αδυνατεί να βρει έσοδα, μιας κατηγορίας που μονίμως απαξιώνεται και περισσότερο. Μιας κατηγορίας που μέρα με τη μέρα χάνει ακόμα και αυτούς τους λιγοστούς παράγοντες που έχουν μείνει για να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Κύριοι, με διακοπές τα προβλήματα δεν λύνονται. Με πράξεις και αποφάσεις λύνονται. Μην δίνετε τη χαριστική βολή στη Football League».

To Top