Χαριτωνίδης και Μπαμπαλιούτας μιλούν για το ΠΑΟΚ-Άρης

 

Ο πασαδόρος του Άρη, Γιάννης Χαριτωνίδης και το λίμπερο των «κίτρινων», Λάμπης Μπαμπαλιούτας, μίλησαν λίγο πριν από την πρώτη συνάντησή τους με τον ΠΑΟΚ για την  Α’ φάση του League Cup 2012.

Αναλυτικά τα όσα είπαν στο sport2310.gr

Γιάννης Χαριτωνίδης

 

– Πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ποια είναι η κατάσταση της ομάδας;

«Βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, η ομάδα δεν έχει αποκτήσει σταθερότητα ακόμα. Παρόλο που δεν έχει αλλάξει το δυναμικό, είναι σαν να ξεκινάμε και φέτος από το μηδέν. Το σίγουρο είναι, ότι σε σχέση με τις άλλες ομάδες, είμαστε καλύτεροι αγωνιστικά, κάτι που αποδείξαμε και στα φιλικά παιχνίδια».

– Πως κρίνεις την ομάδα του ΠΑΟΚ, ως αντίπαλο;

«Είναι μία καινούρια ομάδα, φάνηκε και στα φιλικά ματς. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, στο ερχόμενο παιχνίδι περιμένω να εμφανιστεί καλύτερος».

– Είναι πλεονέκτημα για τον Άρη, το ότι δεν έχει καινούριο δυναμικό φέτος;

«Έτσι κι αλλιώς, όλες οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα με το δυναμικό, είναι ντέρμπι και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θα μπορούσα να πω όμως, ότι η υποδοχή και ο πλουραλισμός στην επίθεση, θεωρούνται πλεονεκτήματα για εμάς».

– Τι θα σε πωρώσει και θα σε κάνει να παίξεις πιο δυνατά;

«Γενικά με «φτιάχνει» πάντα η κερκίδα της αντίπαλης ομάδας. Δεν μου δημιουργεί άγχος. Οπότε, θα με πορώσει η κερκίδα του ΠΑΟΚ και θα με κάνει να παίξω καλύτερα».

Δεν έμεινε ίδιο μόνο το υλικό της ομάδας φέτος, αλλά και ο προπονητής, Γιώργος Γιάτσης.

«Σωστά. Παρόλο που είναι νέος, σαν προπονητής στο χώρο του βόλεϊ, κατάφερε και έδωσε το στίγμα του. Είναι πολύ ελπιδοφόρος, μας βοηθάει και τον βοηθάμε».

Λάμπης Μπαμπαλιούτας

Από την πλευρά του ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας μίλησε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και τα «ατού των δύο αντιπάλων.    

Αρχικά, το έμπειρο λίμπερο του Άρη σχολίασε, πως περιμένει το ματς: «Θα είναι δύσκολο. Κλασικό παραδοσιακό ντέρμπι. Πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα, ανεξάρτητα με τα ρόστερ και  την αγωνιστική κατάσταση της κάθε ομάδας. Άλλωστε είναι και το πρώτο επίσημο της χρονιάς και έχουμε και οι δύο κίνητρο».

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα «ατού» των δύο ομάδων, ανέφερε: «Το δέσιμο και η καλή ψυχολογία, απόρροια της περσινής καλής χρονιάς, θα μας βοηθήσουν σίγουρα. Φυσικά, και η παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει τον ενθουσιασμό της έδρας. Οπότε, όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης στο ντέρμπι, απάντησε: «Δεν πρέπει να δώσουμε βάρος σε συγκεκριμένο παίκτη, όπως για παράδειγμα στον διαγώνιο, που σηκώνει μεγάλο βάρος στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Να είμαστε ήρεμοι, ακολουθώντας την τακτική του προπονητή μας και φυσικά χωρίς να επηρεαστούμε από την έδρα».

Ακόμη, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον προπονητή Γιώργο Γιάτση, λέγοντας: «Έδειξε τις ικανότητες του από πέρυσι, όταν ανέλαβε την ομάδα σε δύσκολο σημείο . Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και φέτος» , ενώ κατέληξε χαμογελώντας: «Ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας».

To Top