Χαριτωνίδης στο PRESSARIS: « Θέλουμε μια σκληρή ομάδα! Έτσι θα πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ένας άνθρωπος που έγραψε πολλές σελίδες από τη σύγχρονη ιστορία του κιτρινόμαυρου βόλεϊ, ο Κώστας Χαριτωνίδης, ο προπονητής, ο οποίος μεταξύ άλλων οδήγησε τον Άρη στο ένα και μοναδικό πρωτάθλημα το 1997 μίλησε στο PRESSARIS, από τη θέση του τεχνικού διευθυντή αναφερόμενος στο μυστικό, προκειμένου να πάει η ομάδα ψηλά!

 

Βλέπουμε ότι ο Άρης προσπαθεί να αλλάξει σελίδα. Πιστεύετε ότι βαδίζετε σε αυτά που είχατε στο μυαλό σας αρχικά;

Πιστεύω ότι η ομάδα που θέλουμε να κάνουμε, η οποία θέλουμε να είναι μια σκληρή ομάδα που σε κάθε αγώνα θα παλεύει και αν είναι ο αντίπαλος καλύτερος να φτύνει αίμα για να κερδίσει. Πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος για να μπορούμε να είμαστε ψηλά.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας για φέτος;

Οι φιλοδοξίες για την φετινή αγωνιστική σεζόν είναι να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το βασικότερο και το ζητούμενο όλων είναι η ομάδα να παίζει καλά.

 Ακούσαμε να λέτε προηγουμένως σαν στόχο ότι  ο Άρης μπορεί και την τέταρτη θέση. Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα βάζει ψηλά τον πήχη;

Όταν παίζεις καλά φυσικά και είναι ένας στόχος. Μπορεί να φαίνεται κάτι δύσκολο αλλά μπορεί να γίνει και εύκολο.

 Πιστεύετε  ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη ώστε να ανταπεξέλθει στο βάρος των προσδοκιών;

Μέσα στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παιδιά, οι οκτώ πρώτοι παίκτες, που έχουν πάρα πολύ εμπειρία. Από εκεί και έπειτα θέλουμε οι υπόλοιποι να είναι παίκτες που οι οποίοι θα δοθεί η ευκαιρία στον Άρη να τους αξιοποιήσει κάπως καλύτερα  τις επόμενες χρονιές.

 Αν λάβουμε υπόψη τις μεταγραφές των ομάδων, βλέπουμε ότι η φετινή Βόλεϊ Λιγκ θα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Ποια είναι η άποψη σας γι’ αυτό;

Πιστεύω πως αυτός ακριβώς πρέπει να είναι και ο στόχος του βόλεϊ, να είναι ανταγωνιστικός. Ανεξάρτητα του επιπέδου γενικά να είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας και ανταγωνιστικότητας. Να μην ξέρουμε από την αρχή ποια ομάδα θα είναι αυτή που στο τέλος θα κερδίσει.

Βέτα Κουκουντσή

 

To Top