«Χαστούκι» σε Πιλάβιο, ο οποίος άνοιξε το… παράθυρο για τις μεταγραφές!

Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι από τις Ενώσεις! Βέβαια, άφησε ένα παράθυρο… ανοιχτό για τις μεταγραφές σε ότι αφορά τις ομάδες που δεν πήραν την άδεια.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου μάλλον μετράει αντίστροφα μετά και τα σημερινά δείγματα, καθώς πέρασε τον διοικητικό απολογισμό με μόλις 32 «ναι»! Τον οικονομικό ψήφισαν 56 υπέρ και μία Ενωση απούσα.

Ακόμα κι αν άφησε ανοικτό παράθυρο για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, ο Σοφοκλής Πιλάβιος καταβαραθρώθηκε, καθώς στο διοικητικό απολογισμό ψήφισαν μόλις 32 ενώσεις υπέρ έναντι 54 πέρυσι. Για να περάσει τον απολογισμό χρειαζόταν 29 «ναι» κάτι που σημαίνει ότι πέρασε οριακά.

Μιλώντας μεταξύ άλλων στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, που χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού κι άφησε ανοιχτό παράθυρο για τις μεταγραφές, που σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορούν να κάνουν οι ομάδες, που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Οι έξι ομάδες (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Πανιώνιος) έχουν ήδη ζητήσει να αλλάξει η τιμωρία, που σχετίζεται με τις μεταγραφές και ο Πιλάβιος είπε σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα: «Όλοι βοήθησαν για να μειωθούν οι ποινές και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Αν ίσχυαν οι περσινοί κανονισμοί θα έπεφτε όλη η Ελλάδα. Ίσως και να αλλάξει το θέμα με τις μεταγραφές. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο. Αυτό εύχομαι κι εγώ».

Στη συνέχεια κι απαντώντας στον Ολυμπιακό τόνισε: «Δεν επηρεάζω κανέναν και δεν μιλάω με Επιτροπές. Δεν είμαι μωρός για να επηρεάσω μόνο υπέρ μιας ομάδας. Γιατί να μην κάνω το ίδιο για όλες προκειμένου να πάρουν άδεια».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

32 «ναι», 14 «όχι», 9 «παρών», 2 απούσες.

Σούπερ λίγκα παρών
Δωδεκάνησα παρών
Λασίθι παρών
Ρεθυμνο παρών
Σάμος παρών
Πειραιάς παρών
Φλώρινα παρών
Χανιά παρών
Αχαϊα παρών

Αιτωλοακαρνανία όχι
Αν. Αττική οχι
Άρτα όχι
Ηπειρος όχι
Ηράκλειο όχι
Θεσσαλία όχι
Καρδίτσα όχι
Κιλκις όχι
Κοζάνη όχι
Κυκλάδες όχι
Λακωνία όχι
Λάρισα όχι
Beach soccer όχι
Φωκίδα οχι

Απουσία
Δράμα και ποδόσφαιρο σάλας

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Με όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικων Σωματείων να υπερψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό (56 υπέρ, 1 απούσα), ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Σνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Νωρίτερα το σώμα είχε εκγρίνει και τον διοικητικό απολογισμό με ψήφους 32 υπέρ και 14 κατά ενώ 9 ΕΠΣ δήλωσαν παρούσες και 2 ήταν απούσες. Επίσης, Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς τις ΕΠΣ μέλη, σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των κανονισμών της ΕΠΟ».

Πηγή: sentragoal.gr

 

 

 

 

To Top