Χατζηβρέττας: “Ο Γκάλης έφερε την επανάσταση! Κι ο Διαμαντίδης τον Γκάλη θα επέλεγε!”

Ο Νίκος Χατζηβρέττας “ανακρίθηκε” στα ΙΕΚ Ξυνή από… εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους και απάντησε χωρίς πρόβλημα σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν. Δήλωσε πως θα έπαιζε χωρίς χρήματα φέτος στον Άρη, αν τακτοποιούνταν οι οφειλές της περασμένης διετίας, αποκάλυψε πως είπε “όχι” στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως δεν έχει σταματήσει το μπάσκετ!

Για την επιλογή του να μην αγωνιστεί φέτος, ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε πώς αν και είχε προτάσεις, επέλεξε να μην πάει σε κάποια ομάδα όπου οι συνθήκες δεν τον καλύπτουν και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχω 1-2 ακόμη χρόνια μπροστά μου που μπορώ να παίξω μπάσκετ σε επίπεδο Α1, αλλά θέλω να το κάνω με τις συνθήκες που επιθυμώ εγώ».

Για τον λόγο που δεν συνέχισε στον Άρη αποκάλυψε ότι: «Θα έπαιζα φέτος και χωρίς χρήματα στον Άρη, εφόσον είχαν τακτοποιηθεί οι περσινές οφειλές, αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν βρέθηκε σημείο επαφής και δεν προχωρήσαμε».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας ρωτήθηκε αν κάποιος από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας και απάντησε πως “θα πρέπει πρώτα να περάσουν στο φάιναλ φορ, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σίγουρο. Αν όμως περάσει κάποιος από τους δύο ή και οι δύο, τότε όλα είναι πιθανά. Μπορεί κάποιες ομάδες όπως π.χ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φαίνονται πολύ δυνατές, όμως το φάιναλ φορ είναι ουσιαστικά δύο μέρες αγώνων, στις οποίες όλα μπορούν να γίνουν. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι».

Για την σύγκριση που κάνουν κάποιοι ανάμεσα σε Γκάλη και Διαμαντίδη τόνισε πως “και οι δύο έχουν πετύχει πάρα πολλά, και σε αγωνιστικό επίπεδο μπορεί να γίνει σχετική συζήτηση. Όμως αυτό που κάνει τον Γκάλη να ξεχωρίζει, είναι ότι πέρα από την αγωνιστική του αξία και τις μεγάλες επιτυχίες, είναι αυτός που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Πριν τον Γκάλη με το μπάσκετ ασχολούνταν ελάχιστοι, και μετά τον Γκάλη, ασχολούνταν όλοι. Ο Γκάλης έφερε την επανάσταση, είναι κάτι μεγάλο, διαφορετικό. Είμαι σίγουρος ότι και ο Διαμαντίδης θα επέλεγε τον Γκάλη».

Για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο πρωτάθλημα της Α1 και το χάσμα που χωρίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είπε ότι “είναι πιθανόν στο μέλλον να ξαναγίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αν χαμηλώσουν το μπάτζετ τους οι δύο μεγάλες ομάδες, όμως αυτό δεν θα είναι καλό για το μπάσκετ, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι μόνες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Α1 που λειτουργούν επαγγελματικά».

Για το κατά πόσο εφικτό είναι Άρης και ΠΑΟΚ να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί, υποστήριξε ότι “και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης λειτουργούν ερασιτεχνικά και όχι επαγγελματικά, αλλά γενικά το σύνολο των ομάδων στην Ελλάδα. Έχουν πολύ κόσμο από πίσω τους και τους αξίζει ψηλότερη θέση”.

Αποκάλυψε πως το καλοκαίρι υπήρξε μία επαφή με ΠΑΟΚ, η οποία δεν προχώρησε για τους λόγους που περιέγραψε παραπάνω. «Δεν πήγα στον ΠΑΟΚ, όχι λόγω της σχέσης μου με τον Άρη, αλλά για οι συνθήκες που επικρατούν στον ΠΑΟΚ δεν το επιτρέπουν να αγωνιστείς σε επαγγελματικό επίπεδο».

Ρωτήθηκε αν στα χρόνια που έπαιζε στον Παναθηναϊκό είχε ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό, και αν μπορούσε να είχε κάνει ένα τέτοιο βήμα, και απάντησε «δεν είχα ποτέ επίσημη πρόταση, γίνονταν μόνο κάποιες φιλολογικές συζητήσεις, αλλά για έναν επαγγελματία παίκτη ισχύει το ποτέ μη λες ποτέ».

Σε ερώτηση αν έγινε επαφή με τον Ηρακλή και αν υπήρχε ενδεχόμενο συνεργασίας απάντησε αρνητικά.

Σε ερώτηση σπουδαστή για τα όσα γράφτηκαν κατά καιρούς για τις σχέσεις των παικτών μέσα στην Εθνική Ομάδα, είπε πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημαΑ «Η Εθνική ομάδα τόνισε αποτελείται από πολύ καλά παιδιά, και οι εντάσεις που μπορεί να προκύψουν από την καθημερινή τριβή δεν έχουν τη σημασία που τους προσδίδουν τα ΜΜΕ».

Δικαιολόγησε τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο Διαμαντίδης από την Εθνική ομάδα, λέγοντας πως «αυτοί οι παίχτες αγωνίζονται για πάρα πολλά χρόνια χωρίς διακοπή χειμώνα, καλοκαίρι και είναι επόμενο κάποια στιγμή και αφού έχουν προσφέρει πολλά, να χρειαστούν μία διακοπή».

Στη συνέχεια και μετά από σχετικές ερωτήσεις είπε:

«Από μικρό παιδί υποστήριζα τον Άρη. Άλλωστε, η γενιά μας, μεγάλωσε με την χρυσή εποχή του Γκάλη, του Γιαννάκη κτλ. Υποστήριζα τον Άρη, αλλά στην επαγγελματική πορεία του, ο αθλητής δένεται με την ομάδα που αγωνίζεται και προσπαθεί να τη βοηθήσει».

«Αν ήθελα με μια λέξη να περιγράψω την καριέρα μου στο μπάσκετ; Παιχνίδι. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι ένα παιχνίδι».

«Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την προπονητική, όταν σταματήσω ως αθλητής. Δεν μου ταιριάζει, δεν είναι κάτι που μου αρέσει. Προς το παρόν ασχολούμαι συνεχώς με το μπάσκετ, προπονούμαι στον Αίαντα Ευόσμου, ενώ μαζί με άλλους διεθνείς, όπως οι Παπαδόπουλος, Διαμαντίδης διδάσκουμε σε ακαδημίες σε μικρά παιδιά».

«Έκανα πολλούς φίλους στο μπάσκετ. Ποιος ξεχωρίζω; Είναι πολλοί, εάν όμως, έλεγα ποιος είναι ο… κολλητός μου, αυτός είναι ο Διαμαντίδης. Ο οποίος ήταν και ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους που αντιμετώπισα ποτέ».

«Χρωστάω πολλά στον Ομπράντοβιτς, είναι ένας μεγάλος προπονητής, ο οποίος μας βοήθησε όλους πολύ και σε αυτόν οφείλονται επίσης πολλά από τον Παναθηναϊκός».

«Στερήθηκα πολλά ως αθλητής. Δεν έχω όμως κάποιο απωθημένο. Ποτέ δεν φανταζόμουν όταν ξεκινούσα από τον Αίαντα, ότι θα έφτανα τόσο ψηλά, με την Εθνική, τον Παναθηναϊκό κτλ. Με βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι του Αίαντα στο ξεκίνημά μου».

«Πρέπει πολλά να αλλάξουν στο μπάσκετ. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων στα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή στα Άρης-ΠΑΟΚ. Είναι άσχημο για τις ομάδες, τον κόσμο, το μπάσκετ. Μας πειράζει και εμάς τους αθλητές, αλλά δυστυχώς ακόμη οι Έλληνες δεν είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ακόμη θυμάμαι τι έγινε στην Πυλαία, όταν μας πετούσαν οι οπαδοί αυγά κ.α. Ετσι γίνεται κακό στο ίδιο το μπάσκετ».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top