Χατζηνικολάου: “Η Μπάγερν, το ΑΕΚ-Άρης στο άδειο ΟΑΚΑ και ο Μάβραϊ”

Ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου της Μπάγερν στην  Ελλάδα και ατζέντης της FIFA, Αχιλλέας Χατζηνικολάου μίλησε με αφορμή το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την Γερμανική ομάδα, τον αγώνα με τον Άρη και τον Μάβραϊ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το ματς της Bayern στο ΟΑΚΑ:

Βρέθηκαν 3.000 φίλοι της Bayern στο ΟΑΚΑ από τους οποίους οι 35 ήταν από το φαν κλαμπ της Bayern στην Ελλάδα. Είμαι ιδρυτής του συνδέσμου, ο οποίος λειτουργεί από το 1994 και ονομάζεται Μακεδονία ΕΛΛΑΣ γιατί τότε ήταν και το θέμα επίκαιρο. Ήμασταν χθες το βράδυ εκεί όπως και πολλές φορές ήμασταν παρόντες γιατί και η ίδια η ομάδα μας δείχνει την εκτίμηση της. Χθες είδαμε ένα όχι και τόσο όμορφο παιχνίδι γιατί και η ομάδα φέτος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο για μένα ήταν απαράδεκτο. Πρέπει να ομολογήσω ότι η ΑΕΚ ήταν καλά στημένη. Αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο για το οποίο μιλάω. Είχε καλύψει τους χώρους. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί είδα πολλές χιλιάδες κόσμο από την ΑΕΚ, πράγμα που δεν το βλέπεις εύκολα πλέον. Το Χαριλάου είναι ωραίο γιατί είναι κλουβί.

-Για το ποια σημεία είδε από την ΑΕΚ που του έκαναν εντύπωση:

Είδα από τους παίκτες της ΑΕΚ ότι πίστευαν στον εαυτό τους. Είναι μια καλοστημένη ομάδα γιατί την είδα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Για μένα αδικείται η ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ πλασματικό αυτό το σκορ. Χθες δεν έπαιξε και ο Λιβάϊα που για μένα είναι μία πολύ δυνατή μονάδα της ΑΕΚ, αλλά είναι μία καλοστημένη ομάδα. Νομίζω ότι παίζει το πιο καλό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι ποιοτική ομάδα. Το αριστερό μπακ μου έκανε εντύπωση. Ο Μπάρκας διανύει μια καλή περίοδο όπως και ο Μάνταλος. Παίζει μεγάλο ρόλο που θα παίξει η ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών με τον Άρη.

-Για το πως γίνεται οι ελληνικές ομάδες να μεταμορφώνονται όταν παίζουν στην Ευρώπη:

Αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα που έχουμε μέσα μας. Στην Ελλάδα δεν δίνουμε σημασία και τα μηδενίζουμε όλα, αλλά όταν κάτι είναι στο εξωτερικό εκεί θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Όταν εδώ δεν τηρούνται οι νόμοι στην κοινωνία μας, γιατί και το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, θα υπάρχει αναρχία και στο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γελοίο. Είναι τοξικό. Για να βγάλεις μια απόφαση πρέπει να πας στην πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια και πάει λέγοντας. Στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτό. Όταν βγαίνει μια απόφαση, γίνεται μέσα σε τρεις μέρες ισχύει. Με όλα αυτά γελάω και στο εξωτερικό γελάνε μαζί μας και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα σαν ατζέντης όταν πηγαίνω σε ταξίδια στην Ευρώπη. Νιώθω ότι με αντιμετωπίζουν σαν πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Και προσπαθώ πολύ. Ευτυχώς έχω μια γερμανική νοοτροπία, επειδή έχω μεγαλώσει στο εξωτερικό. Δυστυχώς μου λένε εσύ είσαι περισσότερο Γερμανός παρά Έλληνας. Αυτό που σου λέω δεν με τιμάει. Για παράδειγμα έχουμε τον Σκίμπερ και παίρνει μέρος σε μια νέα διοργάνωση και χάνει. Αμέσως πέφτουμε πάνω του να τον κατηγορήσουμε. Όταν αυτός ο άνθρωπος γυρίσει στη χώρα του και μιλήσει στους δημοσιογράφους θα πει τα χειρότερα για εμάς.

-Για την άποψη του για τον Μαβράι:

Η διαφορά του στο ποδόσφαιρο νομίζω φαίνεται. Έχει γερμανική ποδοσφαιρική παιδεία. Έπαιζε στο Αμβούργο και το να παίζεις εκεί δεν είναι εύκολο πράγμα γιατί είναι ένα τεράστιο σωματείο με τεράστια ιστορία. Είναι καλός παίκτης και πειθαρχημένος. Δίνει μια οντότητα πίσω στην άμυνα και νομίζω ήταν μια πολύ καλή επιλογή από την πλευρά του Άρη. Στη Γερμανία λένε πολύ ότι έναν ξένο ποδοσφαιριστή θα τον δεις καλά τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα. Χρειάζεται σίγουρα ένας χρόνος για να εγκλιματιστεί. Στις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, ειδικά στις μικρότερες, μετά από ένα μήνα που θα δούμε τον παίκτη, αν δεν μας αρέσει τον θεωρούμε άχρηστο και τον διώχνουμε. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται σε αυτή τη χώρα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να γίνονται μεταγραφές 31 Οκτωβρίου, ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα. Δεν γίνεται να αλλάζουν οι ομάδες μέσα στη σεζόν ενώ ήδη έχουν γίνει αγώνες. Όταν γίνεται αυτό δεν είναι αξιόπιστο το πρωτάθλημα. Ελπίζω να ξαναβρεθεί ο Άρης με τη Bayern στο Τσάμπιονς Λιγκ.

To Top