Χατζηνικολάου: «Πολύ καλό τεστ για τον Άρη το φιλικό με Σάλκε – Προπονητής με πλάνο ο Ένινγκ, μακάρι να έρθει και ένας τίτλος»

Ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου φίλων Μπάγερν στην Ελλάδα και μάνατζερ FIFA, Αχιλλέας Χατζηνικολάου μίλησε για τα όσα είδαμε χθες στον χθεσινό τελικό του Champions League ανάμεσα σε Παρί και Μπάγερν για το επικείμενο φιλικό του Άρη με την Σάλκε αλλά και για το τι πιστεύει ότι μπορούν να πετύχουν πι «κιτρινόμαυροι» με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

Ήταν μια δικαίωση για την Μπάγερν ο χθεσινός τελικός; Σε μια πολύ περίεργη χρονιά.

Αυτό ήθελα να τονίσω, ήρθε η δικαίωση. Κανείς δεν το περίμενε αυτό και με την ποδοσφαιρική πορεία που είχε η Μπάγερν στην αρχή της χρονιάς, τον περασμένο Νοέμβριο είχε δεχτεί μια βαριά ήττα από την Άιντραχτ, ήταν στην 7η θέση στο πρωτάθλημα. Έγινε η αλλαγή του προπονητή και εκεί κάπου σιγά σιγά ξεκίνησε μια σταθερή άνοδος, ξεκίνησε να παίζει και πιο όμορφο ποδόσφαιρο, οι παίκτες μεταξύ τους ήταν ενωμένοι σαν μια γροθιά, η ψυχολογία στα ύψη. Εκεί λοιπόν που ξεκίνησε η άνοδος, ήρθε ο κορωνοϊός και το ποδόσφαιρο παγκοσμίως σταμάτησε. Κανείς δεν γνώρισε τι θα γίνει. Ευτυχώς ξεκίνησε το γερμανικό πρωτάθλημα και μάλιστα πρώτο στην Ευρώπη και εκεί ακριβώς φάνηκε πως μετά την καραντίνα, η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Έγινε πολύ σωστή προετοιμασία, οι παίκτες βγήκαν πιο δυνατοί και πήραν το πρωτάθλημα, το κύπελλο και τέλος το Champions League.

Αυτό είναι και ένα μάθημα προς τους έλληνες φιλάθλους και κυρίως του Άρη, πως μια χρονιά δεν τελειώνει τον Νοέμβριο.

Εννοείται. Εδώ η αλλαγή προπονητή ήταν πολύ δυνατό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν συμβαίνει συχνά αυτό και μάλιστα σε μεγάλα clubs όπως η Μπάγερν. Αλλά και στα προηγούμενα δύο χρόνια η ομάδα δεν είχε ξεκινήσει καλά. Απλώς τώρα και λόγω του κορωνοϊού και γενικώς ήταν πολύ περίεργη χρονιά και κανείς δεν περίμενε να το πάρει η Μπάγερν γι’αυτό δεν θέλω να μιλήσω για δικαίωση. Δικαίωση είναι όταν φτάνεις 2-3 φορές στον τελικό και χάνεις από ατυχία για παράδειγμα.

Και μάλιστα πρόκειται για έναν τελικό που για πρώτη φορά διεξήχθη χωρίς κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που δεν μπορούσα να ακολουθήσω την ομάδα σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό, ήμουν στους 5 τελευταίους του Champions League, στους 2 τελευταίους του Super Cup Ευρώπης, στο Διηπειρωτικό το 2013 στο Μαρακές, σε αρκετούς τελικούς κυπέλλου Γερμανίας. Γενικώς ακολουθώ πάντα την ομάδα και παντού ειδικά σε τέτοια παιχνίδια.

Ένας φίλος γράφει «ο Άρης είναι στα χνάρια των μεγάλων ομάδων, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Παρί με Γερμανούς προπονητές και ο Άρης μαζί με τον Ένινγκ ετοιμάζεται να πάρει έναν τίτλο».

Μακάρι να συμβεί! Εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ φέτος που ο Άρης έφτασε τόσο κοντά στην πηγή για να πάει σε έναν τελικό Κυπέλλου. Παραξενεύτηκα πάρα πολύ με το τέλος του αγώνα και την αλλαγή που έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα του β’ημιχρόνου. Μακάρι από αυτόν τον αποκλεισμό, η ομάδα να πεισμώσει και να βάλει έναν στόχο για την νέα σεζόν και να πει «Εγώ θα πάω να πάρω αυτόν τον τίτλο», όπως έκανε το 1999 η Μπάγερν που έχασε το Champions League από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά πήρε το πρωτάθλημα.

Το βλέπεις έτσι δηλαδή;

Ναι πρέπει να πεισμώσει και να πει πως τώρα με ό,τι και να έχει συμβεί εγώ θα πάω και θα το σηκώσω. Να υπάρχει η πίστη μεταξύ παικτών, προπονητικού τιμ και διοίκησης για έναν τίτλο. Μην ξεχνάτε πως ο Άρης είναι ένα ισχυρό brand name στην Ελλάδα και έχει να γευτεί την χαρά ενός τίτλου πάρα πολλά χρόνια. Είναι άδικο αυτό.

Μίλησες για brand name αφού δεν είναι τυχαίο που και η Σάλκε πρότεινε στον Άρη έναν φιλικό αγώνα.

Φυσικά. Επίσης ας μην ξεχνάμε και τον ρόλο που έπαιξε ο Άγγελος Χαριστέας σε αυτό ως πρώην παίκτης της Σάλκε, αναδείχθηκε και κυπελλούχος Γερμανίας αλλά και η παρουσία του Μίχαελ Ένινγκ που είναι Γερμανός. Για εμένα είναι ένα δυνατό τεστ για τον Άρη.

Πως είναι η Σάλκε αυτή την στιγμή;

Η Σάλκε τώρα έχει κάποια διοικητικά προβλήματα, έκανε τον χειρότερο δεύτερο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία της. Ευτυχώς από τον πρώτο γύρο είχε πολύ μεγάλη συγκομιδή βαθμών αλλιώς θα είχε υποβιβαστεί. Ήταν κάτι τρελό και αναπάντεχο. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ενώ μετά βγήκαν στο «φως» και άλλα άσχημα γεγονότα περί κατάχρησης των χρημάτων κτλ. Σίγουρα έπαιξαν πολλά τον ρόλο τους, αλλά γενικώς υπάρχουν προβλήματα, δεν έχουν γίνει μεταγραφές, έχουν επιστρέψει κάποιοι δανεικοί, ο καλός τους τερματοφύλακας έφυγε. Δεν είναι αυτή την στιγμή το φόβητρο. Αλλά φυσικά είναι μια ιστορική ομάδα.

Παρά τις δυσκολίες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορία της.

Φυσικά. Για εμένα οι οπαδοί της είναι κάτι το διαφορετικό, τους σέβομαι απεριόριστα όπως και τους φιλάθλους της Ντόρτμουντ. Μπορεί να είμαστε «εχθροί» αλλά ζηλεύω την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα και νοοτροπία. Μπορεί να είμαι φίλαθλος και να αγαπώ την Μπάγερν αλλά οι οπαδοί της Σάλκε το ζουν!

Είναι ένα κλαμπ που αποδίδεις σεβασμό;

Εννοείται, οι περισσότεροι γνωρίζουν την ομάδα μου αλλά θέλω να είμαι δίκαιος. Για τον Άρη σίγουρα είναι ένα πολύ καλό τεστ, να μπορέσει να κάνει και δημόσιες σχέσεις, πότε δεν ξέρεις μπορεί να δοθεί π.χ ένας δανεικός. Πολλά μπορεί να συμβούν.

Παρά το σύντομο ταξίδι, σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Δεν το συζητώ αυτό, πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Άρης.

Ένα σχόλιο σου για τον Μίχαελ Ένινγκ που φέτος κάνει πρώτη φορά προετοιμασία με τον Άρη και είναι και για αυτόν ένα στοίχημα.

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι ομάδες, ποιοι θα αγωνιστούν, πότε τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όλα αυτά είναι μείον και για έναν Γερμανό προπονητή όπως ο Ένινγκ που έχει μάθει να δουλεύει με ένα πλάνο και μια στρατηγική. Εδώ έναν τελικό Κυπέλλου χωρίς θεατές δεν μπορούν να οργανώσουν, αυτό είναι για γέλια.

Αυτό που θέλω να πω είναι να πω ότι, πρέπει να αφήσουν τον Ένινγκ να συνεχίσει να λειτουργεί, έχει ένα πλάνο, να δουλέψει και πιστεύω ότι φέτος θα έρθει ένας τίτλος στο Χαριλάου!

To Top