ΑΠΟΨΕΙΣ

Χουλιάν, συγγνώμη! O ήρωας του Καμποτεχάρ σπάει τα ρεκόρ, γράφει ιστορία και κερδίζει τον σεβασμό όλων μας

Χουλιάν Κουέστα… Ο  ήρωας του Καμποτεχάρ σπάει τα ρεκόρ, γράφει ιστορία και κερδίζει τον σεβασμό όλων μας…

Το όνομα του γκολκίπερ του Άρη, δόθηκε στο δημοτικό αθλητικό κέντρο της Καμποτεχάρ, που είναι η γενέτειρά του, εδώ και μερικά χρόνια, ενώ πέρσι τον Απρίλιο τοποθετήθηκε και η κεντρική ονομασία!

Το Καμποτεχάρ είναι ένα μικρό χωριό έξω από τη Γρανάδα, στην Ανδαλουσία.  Ίσα που μετράει 1.300 κατοίκους. Ο ήρωας αυτού του μικρού ανδαλουσιανού χωριού λέγεται Χουλιάν Κουέστα…

Πριν μερικά χρόνια κατασκευάστηκε ένας αθλητικός πολυχώρος στο Καμποτεχάρ. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια ονομασία μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, όταν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τιμήθηκε ο τερματοφύλακας που υπερασπίζεται την εστία του Άρη.

Το “Polideportivo Municipal” του Καμποτεχάρ πήρε το όνομα του Χουλιάν Κουέστα και ο δήμαρχος του χωριού, Χοσέ Λουίς Φεράν δήλωσε τότε πως “ο Χουλιάν αξίζει αυτό που έγινε σήμερα. Το σκεφτόμασταν πολύ καιρό αυτό, από τότε που υπέγραψε στη Σεβίλλη. Το είχα θέσει στο συμβούλιο και ομόφωνα το αποφασίσαμε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί που πάντα έρχεται το Καμποτεχάρ και είναι κοντά στους συγχωριανούς του”.

Αυτός ο ήρωας του Καμπετεχάρ, βίωσε πολλά και διάφορά στα τέσσερα χρόνια που αναπνέει έχοντας το σήμα του “θεού του πολέμου” στο στήθος. Πέρασε από την αποθέωση, στην απόλυτη αμφισβήτηση. Είμαστε σίγουροι, ότι ακόμη βλέπει στον… ύπνο του, τους εφιάλτες με τον Μπουχαλάκη, του Μόλντε, της Κοβαλίβκα, ίσως κι άλλων “πρωταγωνιστών”. Ε, και;

Μήπως αυτή δεν είναι η μοίρα των πορτιέρο. Μια άσπρη γραμμή τους χωρίζει από την αποθέωση ή την κατακραυγή. Ένας λάθος για να πας στα τάρταρα ή μια μεγάλη απόκρουση για να γίνει ήρωας.

Τούτες τις ώρες λοιπόν, τώρα που γίνεται το “ταμείο”, οφείλουμε, πρώτοι από όλους εμείς, να απευθύνουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον Χουλιάν. Τίμησε τη φανέλα του Άρη επί τέσσερα χρόνια, υπερασπίστηκε την εστία των κιτρινόμαυρων και σίγουρα ήταν ένας τίμιος γίγαντας που δέθηκε όσο λίγοι με τον σύλλογο.

Το αν συνεχίσει κανείς δεν το ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι με τον Άρη έσπασε τα προσωπικά ρεκόρ:  Έχει αγωνιστεί σε 114 παιχνίδια, τα περισσότερα σε σχέση με άλλες ομάδες στην καριέρα του (Σεβίλλη, Αλμερία, Βίσλα) και με τις εμφανίσεις του στα τελευταία ματς κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων…

Χουλιάν, συγγνώμη!

To Top