ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χουτεσιώτης: “Τιμή μου να είμαι στον Άρη – Έχω εξαιρετική εντύπωση για τον Κουέστα”

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Άρη παραχώρησε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην πρόκληση του Άρη, τον Χουλιάν Κουέστα, τον ανταγωνισμό, αλλά και τις συμβουλές των πρώην συμπαικτών του στον Ιωνικό που έχουν φορέσει τη φανέλα των κιτρινόμαυρων.

-Νέα ομάδα, νέα πρόκληση στην καριέρα σου ο Άρης. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

“Είναι μεγάλη τιμή να είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα μέλος ενός μεγάλου συλλόγου που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να λέγεται έτσι. Αυτό είναι κάτι που μου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να δικαιώσω τις προσδοκίες”.

-Πέρυσι με τον Ιωνικό βίωσες μια περίεργη χρονιά με τον υποβιβασμό της ομάδας και φέτος είσαι μέλος ενός κλαμπ όπως ο Άρης. Δεν είναι κάπως περίεργο το συναίσθημα;

“Είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού, της ζωής ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Οι περισσότεροι έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις. Όντως ήταν μια δύσκολη σεζόν στον Ιωνικό, με πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και στο τέλος της όμως ήρθε αυτή η μεταγραφή για να ανταμείψει τη δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια”

-Είχες γεμάτη σεζόν στον Ιωνικό, με πολλά και καλά παιχνίδια. Στον Άρη είναι ο Χουλιάν Κουέστα, ο παλαιότερος πλέον στην ομάδα και βασικό στέλεχος της. Σου πέρασε καθόλου από το μυαλό, προτού αποφασίσεις, ότι μπορεί να μην έχεις τόσο αγωνιστικό χρόνο;

“Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός σε όλα τα επίπεδα. Έστω ένας τερματοφύλακας θεωρήσει ότι είναι νούμερο ένα, τότε μέσα από αυτή την κατάσταση χάνοντας κάποια στιγμή τον ανταγωνισμό χάνεται κι αυτό το καθεστώς που σε κάνει να δώσεις το κάτι παραπάνω, στον αγώνα, στην προπόνηση, ούτως ώστε να γίνεις ο ίδιος καλύτερος και να εξελιχθείς. Χάνεις το μομέντουμ και την σπιρτάδα σου αν δεν έχεις ανταγωνισμό”

-Ο Άρης δημιουργεί κάτι νέο, με πολλά καινούργια πρόσωπα, τι θα χρειαστεί ώστε να γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης “ομάδα”;

“Ήδη βλέπω ένα σύνολο που πληροί τις προϋποθέσεις να είναι ολοκληρωμένο. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το αγωνιστικό και τη στελέχωση της ομάδας είναι οι αρμόδιοι και θα πλαισιώσουν κατάλληλα το ρόστερ ώστε να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται. Στον Άρη υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να το κάνουν. Η δική μας δουλειά είναι προσαρμοζόμαστε σε μια κατάσταση και να δίνουμε συνεχώς τον καλύτερό μας εαυτό”.

-Είναι πρόκληση μια καλή πορεία φέτος στην Ευρώπη;

“Τεράστια. Αυτά τα παιχνίδια έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται νωρίς σε σχέση με το Πρωτάθλημα, οπότε παίζει ρόλο η ετοιμότητα της εκάστοτε ομάδας. Οπότε είναι και εξίσου σημαντικό να είμαστε καλά εμείς και να διεκδικήσουμε μια καλή πορεία”.

-Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη;

“Δεν μου αρέσει να εκφράζομαι με λόγια. Αυτό που μπορώ κι αυτό που θέλω θα το δείξω στο γήπεδο γιατί στο τέλος η εικόνα είναι πάντα αυτή που μετράει και όχι οι υποσχέσεις”.

-Ένα “πρόβλημα” του κλαμπ τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν είχε ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Φέτος αυτό φαίνεται ότι αλλάζει, καθώς ενισχύεται το στοιχείο αυτό και εσύ είσαι κομμάτι αυτής της αλλαγής. Είσαι έτοιμος να πάρεις και περισσότερες πρωτοβουλίες εντός της ομάδας αν χρειαστεί;

“Φυσικά, εφόσον μου ζητηθεί θα το κάνω. Έχω την εμπειρία και τη δυνατότητα σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα ν’ ανταπεξέλθω και να βοηθήσω. Ωστόσο, σε μια ομάδα υπάρχει ιεραρχία και πρέπει να τη σεβόμαστε”.

-Όταν σε είδε ο Γκρέι θυμήθηκε το τετ α τετ που του έβγαλες πέρυσι στο ματς στη Νίκαια;

“Δεν το συζητήσαμε (σ.σ. γέλια), αλλά πιστεύω το θυμάται γιατί ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και η ευκαιρία του Αντρε ήταν σε κρίσιμο σημείο”.

-Με τον Κουέστα μιλήσατε;

“Με τον Χουλιάν έχουμε κοινό γνωστό και έχουμε καλή σχέση. Με βοήθησε από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκα με την ομάδα, με οδήγησε σε κάποια σημεία και έχω εξαιρετική εντύπωση για τον ποδοσφαιριστή Κουέστα και τον χαρακτήρα του.

-Στον Ιωνικό είχες πολλούς πρώην παίκτες του Άρη, πήρες ή ζήτησες κάποια συμβουλή;

“Με όλους (σσ Σάκιτς, Βαλεριάνος, Σόουζα) μίλησα αφού ήρθα στην ομάδα. Το κεφάλαιο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις από κάποιον. Είχα την άποψή μου και ήμουν αποφασισμένος για το μέλλον μου, αφού ήρθε αυτή η πρόταση”.

To Top