Χρίστηκαν διεθνείς Παλιάτσιος και Πολιανίδης

Την ήττα με 5-1 γνώρισε η Εθνική Νέων (U-18) από την Ουκρανία, στην πρεμιέρα του διεθνούς φιλικού τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν» στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές της Κ-20 Πάρη Παλιάτσιο και Βασίλη Πολιανίδη να μπαίνουν ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, καθώς ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη χημεία μεταξύ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε το συγκεκριμένο σύνολο.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά την αναμέτρηση: “Ευχαριστώ πολύ τους Ουκρανούς για το μάθημα που μας δίδαξαν. Για να υπερασπιστώ την ομάδα μου θα ήθελα να πω ότι μόλις σχηματιστήκαμε. Επίσης ποτέ δεν έχουμε αγωνιστεί σε συνθετικό χλοοτάπητα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, αλλά υπάρχουν και άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Η Ελλάδα έχει πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα και αυτό είναι ευρέως γνωστό”.

Το μοναδικό γκολ που σημείωσε η “γαλανόλευκη” πέτυχε ο Σούκιας μόλις στο 1′. Τα τέρματα των Ουκρανών σημείωσαν οι Χλόμπας (36′), Γκρίσιν (39′), Πέτριακ (54′), Μεσνόφ (79′) και Κοζλόφσκι (90′).

ethniki-neonΟι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Χουτεσιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Πολιανίδης), Χουχούμης, Βοσνακίδης (46′ Γούτας), Καντούτσης, Σιώπης, Μουζακίτης (46′ Παναγιωτούδης), Σούκιας, Γιαννιτσάνης (70΄ Σπανός), Παπαδημητρίου (46′ Δώνης), Ιωαννίδης (46′ Παλιάτσιος).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ιβάνοφ, Ιόσα (16′ Σέκελ), Τοκάρ, Μίροσνικ, Βασίλιεφ (64′ Λούτσικ), Γκεμέγκα (46′ Πέτριακ), Τσάτσουα, Μεσνόφ, Γκρίσιν (83′ Χομπλένκο), Χλόμπας (83′ Κοζλόφσκι).

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της Εθνικής είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (07/01, 13:00 ώρα Ελλάδας) κόντρα στην Ιταλία, η οποία χθες επιβλήθηκε με 5-0 της Ουκρανίας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 3ου ομίλου.

To Top