«Χρειάζεται μία… σπίθα για να ανάψει το φυτίλι»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε για την εκλoγική του νίκη, την επόμενη μέρα στην Λίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα του Άρη.

Χαρακτηριστικά, τα όσα είπε στα «Α.Ν. 98,7»:

Για τον Άρη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα: «Ο Άρης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν το λέω για να κινδυνολογήσω αλλά από την αγωνία μου για την ομάδα. Είναι ίσως η πιο μπασκετική ομάδα, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό το βλέπουμε γιατί φέτος παρά τα προβλήματά του ήταν τρίτος στα εισιτήρια. Με μία ομάδα αμιγώς ελληνική και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και με το θέαμα που είδαμε γιατί δεν νομίζω ότι ήμασταν… τρελαμένοι με αυτό που είδαμε», για να προσθέσει:

«Δείχνει, όμως, τη δύναμη του κόσμου, αν ξεφύγει από τα προβλήματα και οργανωθούν όσοι είναι κοντά στην ομάδα και την βοηθάνε, εγώ έχω πει στον Λευτέρη Αρβανίτη την άποψη μου και τι πρέπει να γίνει, αλλά όλα αυτά χρειάζονται συσπείρωση και χρήματα. Χρειάζεται μία… σπίθα για να ανάψει το φυτίλι. Το θετικό επίσης είναι ότι δεν θα επαναληφθούν αυτά που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα το αφήσει και ο ΕΣΑΚΕ πια να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά δυστυχώς χωρίς να είναι μομφή για κανέναν, μιας και εγώ ήμουν στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ, λες ή το σταματάς εκ την γενέσει του ή το αφήνεις γιατί είναι η μία ομάδα, η άλλη και το  έκρυβες κάτω από το χαλί. Την επόμενη χρονιά έλεγες, δεν είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να μην παίζει στην Α1 και αυτό συνεχίζονταν μέχρι που ένα πρωί είδες ότι το πρόβλημα είχε ξεφύγει. Πρέπει να ξυπνήσουν οι… κοιμώμενοι γίγαντες στην Θεσσαλονίκη για να κοντράρουν την Αθήνα για να μπορέσουμε να δούμε κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα μας».

Επίσης, αναφερόμενος στο τηλεοπτικό και στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ θυμήθηκε με νοσταλγία τα… παλιά χρόνια, τότε που ο Άρης γέμιζε τα γήπεδα: «Ψάχνουμε να βρούμε και άλλες πηγές εσόδων, εταιρείες που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρωτάθλημα αλλά και στις ομάδες. Το μεγάλο στοίχημα είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Το εισιτήριο μας… λείπει. Πολλές ομάδες δεν έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό. Να θυμηθούμε ότι τα παλιά χρόνια του Άρη και του ΠΑΟΚ, τα γήπεδα ήτα γεμάτα αλλά τα εισιτήρια λίγα καθώς πολλοί έμπαιναν με προσκλήσεις τις οποίες μοίραζαν διάφοροι για προσωπικούς λόγους, με διάφορους τρόπους, περάστε… κόσμε…».

To Top