Χρειάζεται τον Ασημακόπουλο του… Οκτώβρη!

Όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Άρη οι Πελεκάνος, Πάσαλιτς και Βεργίνης είναι οι παίκτες που καλούνται να σηκώσουν επιθετικά το βάρος των κίτρινων, ειδικά από τη στιγμή που ακόμα Χαρίσης και Καραποστόλου είναι εκτός φόρμας. Ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στην στατιστική θα διαπιστώσει ότι στις τέσσερις σερί ήττες του Άρη “λείπει” και η καλή παρουσία του Αντώνη Ασημακόπουλου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι κι αυτή μια παράμετρος που ίσως αύριο παίξει ρόλο κόντρα στον Ίκαρο.

Ο αρχηγός του Άρη έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια είχε 12,2 πόντους και 8,5 ριμπάουντ. Σούταρε με 43% στα δίποντα και με το ίδιο ποσοστό στα τρίποντα!

Στις τέσσερις ήττες του Άρη, από Πανιώνιο, Απόλλωνα Πατρών, Πανιώνιο και Ολυμπιακό ο Ασημακόπουλος έχει κάθετη πτώση. Μόλις 3,7 πόντους (15 στο σύνολο, ενώ με την Ελευσίνα είχε 14π.!) με 6/10 βολές, 0/8 δίποντα και 3/10 τρίποντα και τα ριμπάουντ του έπεσαν από τα 8,5 στα 5,5.

Είναι ευκόλως κατανοητό ότι δεν θα μπορούσε ο Ασημακόπουλος να αντέχει σε έναν τέτοιο ρυθμό όπως στο ξεκίνημα, όχι τόσο λόγω ηλικίας, όσο βάσει της λογικής. Χρειάζεται, όμως, ο Άρης έναν Ασημακόπουλο σαφώς καλύτερο σε σχέση με τον τελευταίο μήνα και πρώτα από όλους ο ίδιος θέλει αυτή η αλλαγή να έρθει από αύριο.

To Top