“Χρειάζονται ατσάλινα νεύρα γιατί Άρης σημαίνει πίεση”

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος “κιτρινόμαυρου” ρόστερ που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την πίεση που όπως και ο ίδιος τονίζει είναι έννοια συνυφασμένη με το ειδικό βάρος ενός συλλόγου όπως ο Άρης.

Σε δηλώσεις του στη “Μetrosport” μιλά για:

-την αποβολή του στον αγώνα με τον Καμπανιακό (2η αγωνιστική) κι ενώ δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα λόγω τιμωρίας που “κουβαλούσε” από πέρσι: «Σίγουρα πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια, αν όχι ποτέ. Το ξεπέρασα όμως και είμαι έτοιμος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλω όσο τίποτα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

-την επιστροφή του στην ενεργό δράση, ενώ αρχικά ανέλαβε το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων: «Η αλήθεια είναι πως νιώθω πολύ οικεία. Ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα να φοράω τα γάντια του τερματοφύλακα και να ετοιμάζομαι για παιχνίδι. Το έκανα τόσα χρόνια, θα το κάνω και φέτος με χαρά, για λογαριασμό του Αρη».

-το πώς αντιλαμβάνεται την κατάσταση στον Αρη και αν υπάρχει πίεση στους νεαρότερους και πιο άπειρους ποδοσφαιριστές του ρόστερ: «Οποιος παίζει στον Αρη, πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να καταλαβαίνει που παίζει. Οφείλει να είναι οπλισμένος με ατσάλινα νεύρα και να μπορεί να αντιμετωπίζει την πίεση που προκύπτει από τη φανέλα και τον κόσμο. Δεν μπορείς να επικαλείσαι ούτε προβλήματα πίεσης, ούτε ψυχολογίας. Αρης, σημαίνει πίεση».

-την διακοπή του πρωταθλήματος και το αν αυτή αποδείχθηκε ευεργετική για τον Άρη: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Τόσο η διακοπή, όσο και όλες οι μεταγραφικές κινήσεις θα μας βοηθήσουν τόσο να είμαστε έτοιμοι, όσο και να αφομοιώσουν άπαντες τα συστήματα του προπονητή. Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως πολύ σύντομα η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο και θα παρουσιάσει αυτό που πρέπει».

To Top