Χρειαζόταν τόλμη, δεν ρίσκαρε, μόνο νίκη τώρα την Κυριακή

Ο Άρης έχασε μια ακόμη ευκαιρία να γευθεί τη χαρά της νίκης και  Πέτρος Πασσαλής σχολιάζει στο blog τι έγινε σωστά και τι όχι και υπογραμμίζει την ανάγκη της επιτυχίας στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

 Καλό υπόλοιπο ημέρας όπου και αν είστε. Η εβδομάδα που μας πέρασε περιελάμβανε μία ακόμη σημαντική επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Εθνική Ελλάδος προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας το καλοκαίρι του 2012. Αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο για την συγκεκριμένη επιτυχία.

Να περάσουμε τώρα και στα της έκτης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ΑΡΗΣ με ένα καθαρά πειραματικό σχήμα, λόγω κυρίως της χρησιμοποίησης του Παπαστεριανού σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα και του Φατί σε ρόλο σέντερ φορ, ευτύχησε να προηγηθεί στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν απειλητικός αλλά και ο ΑΡΗΣ πέρα από τη φάση του τέρματος με το οποίο προηγήθηκε δεν κατέγραψε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία στο ενεργητικό του. Στα θετικά του πρώτου ημιχρόνου η σωστή πίεση σε όλες τις γραμμές όταν η ομάδα αμυνόταν στα αρνητικά η κυκλοφορία της μπάλας και η δημιουργία ευκαιριών.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Γιάκομπ και την οπισθοχώρηση του Φατί το σχήμα έγινε πιο ορθολογικό. Μέσα σε δύο λεπτά στο 55΄ και στο 56΄ο ΑΡΗΣ δημιουργεί τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες που είχε σε όλο τον αγώνα.

Λανθασμένη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η αλλαγή του Καζναφέρη με τον Νέτο γιατί ο ΑΡΗΣ φαινόταν ότι είχε ρυθμό και οι ποδοσφαιριστές του δημιουργούσαν ευκαιρίες για να σκοράρουν για δεύτερη φορά. Ο Νέτο για ακόμα έναν αγώνα ήταν αρνητικός. Ο Εργοτέλης με την είσοδο του Λεάλ απειλούσε περισσότερο την εστία του ΑΡΗ με το τέρμα της ισοφάρισης.

Η αποβολή του Βίσιο στο 81΄δημιούργησε τις συνθήκες για να περάσουν τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα χωρίς εκπλήξεις. Όμως η λανθασμένη αμυντική συμπεριφορά των Παπαστεριανού-Καπετάνου στη σέντρα του Λεάλ και η απουσία των τριών κεντρικών αμυντικών(Σανκαρέ-Ντίκο-Λαζαρίδης) από το κέντρο της άμυνας, όπου δύο ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη πηδάνε ανενόχλητοι, έφερε την ισοφάριση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σανκαρέ μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του ΑΡΗ αν ήταν εύστοχο το πλασέ του. Προβληματίζει το ότι το τέρμα που σημειώθηκε αλλά και οι δύο καλύτερες ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΑΡΗΣ είχαν σαν κύριους εκφραστές τους δύο κεντρικούς αμυντικούς Ντίκο και Σανκαρέ.

 Στα θετικά σημεία του αγώνα η εμφάνιση του Βελλίδη. Στα αρνητικά το ότι ο κύριος Τσιώλης δεν ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση ενός νεαρού στη θέση του σέντερ φορ, από τη στιγμή που ο Τσέζαρεκ ήταν τραυματίας και ο Γιάκομπ άρρωστος, αλλά προτίμησε το πείραμα με τον Φατί.

Εν κατακλείδι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είχε πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έτσι ώστε να αποφορτιστεί ψυχολογικά η ομάδα ενόψει μάλιστα και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένας αγώνας ιδιαίτερα σημαντικός τόσο λόγω γοήτρου όσο και για λόγους βαθμολογικής συγκομιδής για να μη χαθεί η επαφή με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

To Top