Χρηστίδης: «Η ΑΕΚ έζησε εφιάλτη, πέτυχε δυο γκολ σε… 2,5 ευκαιρίες, ο Άρης ένα γκολ σε 22 τελικές»

Για το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Χρηστίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

– Για το ματς ΑΕΚ-Άρης: «Το παιχνίδι αυτοδιαφημίστηκε ότι θα ήταν ντέρμπι. Και πραγματικά ήταν. Εξαιρετικό παιχνίδι. Τα είχε όλα. Ένταση, πάθος και ρυθμό. Διαμαρτυρίες, αποβολή, δοκάρι και τακτική. Είχε τα πάντα. Είμαστε ευχαριστημένοι με το θέαμα. Μας συνεπήρε και νιώσαμε ότι ήμασταν μαζί με τους ποδοσφαιριστές».

– Για την εξέλιξη του αγώνα: «Ξεκίνησε ορμητικά η ΑΕΚ, είχε μια ευκαιρία στο 2’. Ο Άρης έβγαινε απειλητικά στη συνέχεια και άρχισε να απαντάει στις φάσεις. Εν καιρώ… ειρήνης μπήκε το γκολ της ΑΕΚ, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα. Στη συνέχεια ο Άρης συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Η ΑΕΚ πέτυχε 2 γκολ σε 2,5 ευκαιρίες και ο Άρης είχε μόλις ένα τέρμα σε 22 τελικές προσπάθειες».

– Για τη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ: «Έπρεπε να βγει ο τερματοφύλακας του Άρη στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οι ψηλοί πήγαν στο ποδόσφαιρο, αντί να πάνε στο μπάσκετ. Όλους αυτούς τους δέχθηκε το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι γενναιόδωρο με αυτούς που το αγαπάνε. Στη φάση του γκολ σηκώθηκαν μπροστά από την εστία πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Αν έκανε έξοδο ο τερματοφύλακας μέσα σε αυτή την πολυκοσμία, τότε όποιος έβρισκε την μπάλα, θα κατέληγε στα δίχτυα. Γι’ αυτό και δεν πήρε το ρίσκο. Προσωπικά είμαι υπέρ της εξόδου, αλλά είναι φοβερά δύσκολο. Έκανε καλές εξόδους γενικά».

– Για τις αδυναμίες του Άρη: «Το πρόβλημα του Άρη ήταν ότι δεν πήρε έναν στράικερ. Έναν φορ περιοχής. Έναν ποδοσφαιριστή που να “γνωρίζει” την περιοχή. Ο Καμαρά είναι περισσότερο… περιφερειακός επιθετικός. Δεν έχουν πάρει παίκτη που να έχει το “εύκολο” γκολ».

– Για το ελληνικό πρωτάθλημα και πού μπορούν να φτάσουν ΑΕΚ και Άρης: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ήταν πριν από 2-3 χρόνια. ΑΕΚ και Άρης θα φτάσουν ψηλά. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έχει ακόμα δουλειά για να μοντάρει την ομάδα. Έχει πολύ δυνατά “φτερά”. Μετά το γκολ του Άρη, η ΑΕΚ έζησε εφιάλτη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Μας κράτησε μέχρι το τέλος το παιχνίδι. Θέλει δουλειά η ΑΕΚ. Το μεγάλο πρόβλημά της είναι ότι πρέπει να βρουν χημεία οι αμυντικοί της, γιατί είναι νέοι στην ομάδα. Έχει δουλειά ο Γιαννίκης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ».

To Top