Χρηστίδης στο PRESSARIS: «Ο Βελλίδης, Ο Σηφάκης και η… σκιά των Άρης – ΑΕΚ»

Την Κυριακή ο Άρης αντιμετωπίζει στο πιο κομβικό –μέχρι το… επόμενο-  παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δίχως νίκη οι «κίτρινοι από το ξεκίνημα αντιμετωπίζουν μία ομάδα με μεγάλα προβλήματα και φιλοδοξούν να… ανοίξουν λογαριασμό με τις νίκες. Ένας από τους… ειδικούς ώστε να μιλήσει για αυτό το παιχνίδι, είναι ο Νίκος Χρηστίδης, ο οποίος φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων. Διαβάστε τι είπε ο ίδιος στο PRESSARIS…

Ξεκινώντας μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα διαφορετικής φύσεως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Την Κυριακή θα γίνει ένα παιχνίδι στη… σκιά των παλιών ΑΕΚ – Άρης που γινόντουσαν. Δε θα έχει τις δόξες του παρελθόντος, θα είναι ένα ματς που και οι δύο θα χρειαστούν τη νίκη για να επουλώσουν τις πληγές τους», είπε αρχικά για να συνεχίσει, επισημαίνοντας:

«Το πρόβλημα του Άρη είναι κυρίως ψυχολογικό. Ότι δεν έχει νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα δίνει πίεση στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δε θα πρέπει να χάσουν την πίστη τους. Έχουν σπουδαίο ταλέντο κι έναν καλό προπονητή και πιστεύω κάποια στιγμή ότι θα βρουν τα πατήματά τους. Θα βρουν μπροστά τους μία ΑΕΚ με τεράστια προβλήματα, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζει ο Άρης και κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Θα περιμένω να δω αν θα δράσει το ελληνικό φιλότιμο των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, διότι έχει πολλούς κι έμπειρους Έλληνες παίκτες και είναι φαινομενικά δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο, ο Άρης νομίζω ότι έχει μία πρώτης τάξεως να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του Άρη και κυρίως των Ελλήνων, σχολιάζοντας: «Υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα στον Άρη. Βλέπω παιδιά όπως ο Πρίττας, ο Λαζαρίδης, ακόμη κι ο Βελλίδης να προσπαθούν πολύ και να βγάζουν μία σπουδαία προσωπικότητα. Από την άλλη υπάρχουν παίκτες που υστερούν για την ώρα, όμως είναι νωρίς. Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο παραπάνω για την εικόνα της ομάδας πριν βγει ο πρώτος γύρος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους τερματοφύλακες του Άρη και ξεκινώντας από τον Μάρκο Βελλίδη, είπε: «Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει έναν τερματοφύλακα με πάρα πολλά προσόντα. Ο Βελλίδης πρέπει να πιστέψει σε αυτά που έχει κι έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να καθιερωθεί και να προβληθεί παίζοντας σε μία μεγάλη ομάδα. Φορώντας μία πολύ βαριά φανέλα. Είναι ένας τερματοφύλακας ο οποίος μπήκε στην ώριμη ηλικία, ώστε να δώσει σε μία ομάδα όσα παραπάνω μπορεί κι όσα θα χρειαστεί μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης από αυτόν. Βλέπω πως ο Άρης τον πιστεύει, θα πρέπει να πιστέψει κι αυτός στον εαυτό του».

xristidis2Στη συνέχεια μιλώντας για τον Μιχάλη Σηφάκη, πρόσθεσε: «Ο Σηφάκης πήρε μία μεγάλη απόφαση να εγχειριστεί. Νομίζω κι εγώ πως αυτή η επέμβαση κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και θα γινόταν. Τώρα αν έπραξε σωστά θα φανεί. Αν και έπρεπε να την κάνει πιο πριν. Εύχομαι να γυρίσει δυνατός και να βοηθήσει τον Άρη και την Εθνική στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που αποτελεί μεγάλο στόχο γι’ αυτόν. Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας, που έχει προσφέρει στον Άρη και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας κι αυτό τα λέει όλα. Νομίζω πως ακόμη κι αν δε μείνει στον Άρη ο κόσμος πρέπει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση αυτός θα πάρει. Άλλωστε δεν είναι μόνο θέμα του Σηφάκη αν θα μείνει. Είναι και θέμα της ομάδας. Ο Άρης έχει αυτή τη στιγμή πέρα από τον Σηφάκη, τον Βελλίδη και τον Γιακούποβιτς για τον οποίο έχω μία εξαιρετική άποψη. Νομίζω στο θέμα του τερματοφύλακα ο Άρης έχει αυτό που πρέπει. Δύο ισάξιους, πέρα από τον Σηφάκη κι έναν πιτσιρικά με τον οποίο πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ διότι κρύβει πολύ ταλέντο», είπε κλείνοντας αναφερόμενος στον Σωκράτη Διούδη.

To Top