ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χριστοφορίδης: “Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την εκκαθάριση… Πρώτα σώζεις την παρτίδα και μετά την κερδίζεις”

O νομικός του Άρη  Σπύρος Χριστοφορίδης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για το θέμα της εκκαθάρισης, μετά τα όσα είπε το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”: 

 Σαν ένα πρώτο σχόλιο για τα όσα είπε η Κ. Μαρούπα, ανέφερε: Ο μακαρίτης Μάκης Δενδρινός, ο προπονητής του μπάσκετ που είχα την τύχη να γνωρίσω στα φοιτητικά μου χρόνια όταν δούλευα ως μπασκετικός δημοσιογράφος, έλεγε πως ‘’Πρώτα σώζουν την παρτίδα και μετά την κερδίζουν’’.

Η κα Μαρούπα είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή από στιγμή που ο νόμος λέει ότι πρέπει να τελειώσει η εκκαθάριση, τελειώστε την εκκαθάριση. Η αλλαγή νομολογίας επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, δηλαδή η αλλαγή της θέσης που έλεγε ότι και χωρίς εκκαθάριση οι ομάδες ανεβαίνουν, φαίνεται να επιβεβαιώνει το γεγονός πως η εκκαθάριση πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να τελειώσει.

Είναι προφανές ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Είναι προφανές ότι εμείς οι δικηγόροι τα κάνουμε πιο δύσκολα με τις αποχές μας που αν συνεχιστούν πάλι δε θα γίνει το δικαστήριο στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Για τα λόγια του κ. Μαλάτου ο οποίος φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, είπε: Ο νόμος είναι σαφής. Λέει ότι όταν ανέβει ερασιτεχνικό σωματείο σε επαγγελματική κατηγορία αναβιώνουν τα χρέη που υπήρχαν στην παλιά ΠΑΕ αν δεν τελειώσει η εκκαθάριση. Ακριβώς αυτές οι γνωμοδοτήσεις, η παλιότερη του καθηγητή Τριανταφυλλάκη και η τωρινή που φρόντισε ο εξαίρετος συνάδελφος ο Χρήστος Γρόλλιος να πάρει το περσινό καλοκαίρι του νυν προέδρου της επιτροπής του Κ. Παπαλάκη, δώσανε το πάτημα το ας πούμε νομικό έρεισμα στη Λάρισα, τον Αγροτικό Αστέρα και δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάποια άλλη ομάδα, για να ανεβούν χωρίς να τελειώσουν την εκκαθάριση.

Για το ποιος υπερέχει ανάμεσα στο Νομικό συμβούλιο του Κράτους ή η Ανεξάρτητη Αρχή, δήλωσε: Πιο πάνω από όλους είναι ο νόμος. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ο νέος νόμος λέει ξεκάθαρα και χωρίς αναδρομική σειρά, ότι αν δεν τελειώσει η εκκαθάριση δεν μπορείς να συστήσεις ΠΑΕ χωρίς να αναβιώσουν τα χρέη. Αυτήν την ενημέρωση έχω εγώ από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Για το γεγονός ότι ο Άρης χωρίς ολοκλήρωση εκκαθάρισης δε θα παίξει στη Β΄ Εθνική σύμφωνα με τα όσα είπε, ανέφερε: Γι΄αυτό επικαλέστηκα πάνω στους ουρανούς τον Δενδρινό. Αυτό ακριβώς λέω. Να τελειώσει η εκκαθάριση. Ο νόμος θα ψηφιστεί τον Μάρτη. Δηλαδή θα στοιχηματίζουμε στο αν δε θα ψηφιστεί τον Μάρτη ή αν θα πέσει η Κυβέρνηση, αν θα ψηφιστεί τον Μάη και θα έχουμε προλάβει. Δεν είναι τζόγος ο Άρης. Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να τον κάνουν τζόγο

 

To Top