ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χριστόπουλος: “Θα ενθουσιάσει και θα αγαπηθεί ο Φετφατζίδης, ταιριάζει στο…DNA του Άρη”

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στον σημερινό αγώνα του Άρη στην Τρίπολη, τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Σάββα Παντελίδη και τοποθετήθηκε για θέματα του ποδοσφαίρου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Για το Αστέρας Τρίπολης-Άρης:

Είναι και οι δυο πολύ δυνατές ομάδες, η Τρίπολη έχει βρει μια σταθερότητα όπως και ο Άρης, λόγω του επιπέδου των ποδοσφαιριστών και των ομάδων είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, μακάρι να παιχτεί καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο και να κερδίσει ο καλύτερος.

Για το αν τον “πείθει” η φετινή πορεία του Άρη:

Σίγουρα,το πιο σωστό είναι να γίνονται αργά βήματα και σταθερά, όχι άλματα. Ο Άρης πάντα πρωταγωνιστεί, χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί ένας σύλλογο που θα είναι αντάξιο των απαιτήσεων, για φέτος η πορεία της ομάδας θα πρέπει να ικανοποιεί τον κόσμο. Και όχι μόνο το αγωνιστικό, γιατί το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, να υπάρχει η οικονομική σταθερότητα και πάνω σε αυτό να χτίσει.

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη που είχε παίκτη στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού:

Δούλεψα μαζί του στην Β’ ομάδα του Ολυμπιακού, τον βρήκα εκεί, δεν μπορώ να πω ότι ανέδειξα κανέναν παίκτη ούτε εγώ ούτε κανένας προπονητής. Οι προπονητές προσπαθούν να επηρεάσουν τους παίκτες, να τους βάλουν στην σωστή κατεύθυνση και από εκεί και πέρα τα παιδιά μέσα από το ταλέντο και την προσπάθεια αναδεικνύονται. Ο Γιάννης είναι ένας ποιοτικό ποδοσφαιριστής, ποδοσφαιρικά ευφυής, έχει πολλές εμπειρίες και έπαιξε χρόνια στο εξωτερικό.

Μόνο και μόνο που ήταν ένα “φτωχό” παιδί και ότι κατάφερε να κάνει τόσο πράγματα μέσα από το ποδόσφαιρο λέει πολλά. Ο Άρης του ταιριάζει σαν ομάδα όπως και τα Χαριλάου, οι φίλαθλοι της ομάδας θα ενθουσιαστούν με τις ενέργειες του και θα τον αγαπήσουν. Μακάρι να πετύχει στον Άρη και να μείνει στην ομάδα.

Για το ότι έχει ακόμη πολλά ποδοσφαιρικά “χιλιόμετρα” να διανύσει:

Έχει πολλά ποδοσφαιρικά καλά χρόνια μπροστά του. Μερικές φορές έχει σημασία να ταιριάξεις εκεί που θα πας, και με τον προπονητή και τους παίκτες, αλλά και με το DNA του κόσμου και της ομάδας, και νομίζω ότι ο Γιάννης ταιριάζει μ τον Άρη.

Για τον Σάββα Παντελίδη:

Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που έχει περάσει από πολλές βαθμίδες στο ποδόσφαιρο, είναι η μεγαλύτερη ομάδα που δουλεύει, χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο και την διοίκηση. Ένας προπονητής δεν έχει ένα μαγικό ραβδί, χρειάζεται τον χρόνο του για να περάσει τα στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι του, θα πρέπει ο Άρης να επενδύσει σε αυτόν.

Για την πορεία της Καλαμάτας την οποία προπονεί ανέφερε:

Προσπαθούμε, παλεύουμε, αγωνιζόμαστε κάθε Κυριακή και νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατεύθυνση. Μένουν οκτώ παιχνίδια ακόμη, έχουμε εξασφαλίσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος για να εξασφαλίσουμε την πρώτη.

Για το πως πήρε την απόφαση να αναλάβει την Καλαμάτα:

Είναι η καταγωγή μου από εδώ, είναι η πόλη μου, η οικογένεια μου. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι, συναισθηματικοί και προσωπική. Έβαλα μπροστά και την λογική, απογοητεύτηκα σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που λειτουργούσε το ποδόσφαιρο μας στο υψηλό επίπεδο, και ήρθα εδώ πέρα στην “βάση” για να μπορέσω να χτίσω κάτι. Βεβαίως και εδώ υπάρχουν τεράστια προβλήματα, τα έζησε και ο Άρης που δυστυχώς βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει κανονικότητα, στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας, ζούμε σε παράλογες καταστάσεις που δυστυχώς κάποια πράγματα θα θεωρούμαι κανονικά.

Για το τι εννοεί όσον αφορά τα παράλογα του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, εγώ ποτέ δεν ανέβηκα σε κανένα άρμα, ποτέ δεν ήμουν στα κυκλώματα, ποτέ δεν είχα μάνατζερ. Δούλευα μόνος μου, από εκεί και μετά πιστεύω ότι για να γίνει το ποδόσφαιρο μας όπως και η κοινωνία μας κανονική να υπάρξουν στις κεφαλές λογικοί και κανονικοί άνθρωποι. Βλέπουμε τριγύρω μας τι γίνετε, και δεν μιλάω για όλους τους ανθρώπους αλλά για ένα ποσοστό. Πριν 3 χρόνια πίστευα ότι το ποδόσφαιρο μας είχε πιάσει πάτο, ότι δεν είχε πιο κάτω, τελικά όμως πάντα έχει πιο κάτω.

Για το αν το μεγάλο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις: Σε μια επιχείρηση μια εταιρία έχει τον χαρακτήρα της διοίκησης της, το ίδιο συμβαίνει και με τις Ελληνικές ομάδες, κάθε ομάδα έχει τον χαρακτήρα της κεφαλής της, το ίδιο συμβαίνει και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ έχει τον χαρακτήρα αυτών που την διοικούν, όπως και η κοινωνία μας έχει το επίπεδο αυτών που μας κυβερνούν.

To Top