Χρυσή Μπάλα: Έρχονται αλλαγές!

Η «Χρυσή Μπάλα», το διάσημο τρόπαιο για τον καλύτερο παίκτη και την καλύτερη παίκτρια θα αφορά από την περίοδο 2021-2022, μόνο την αθλητική σεζόν και όχι το σύνολο του ημερολογιακού έτους.

Πρόκειται για μία αλλαγή, που αποσκοπεί στο να γίνει περισσότερο ελκυστικό, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (11/03) από το «France Football».

Το συγκεκριμένο βραβείο, που απονέμεται στο τέλος του ημερολογιακού έτους από την δημιουργία του, το 1956, θα είναι πλέον «ευθυγραμμισμένο» με την ποδοσφαιρική σεζόν.

Θα περιλαμβάνει μια αυστηρότερη κριτική επιτροπή, μια εκλεπτυσμένη προεπιλογή και σαφέστερα κριτήρια απονομής, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, που θα παρουσιάσει το «France Football» στην έκδοσή του που θα δημοσιευθεί το Σάββατο (12/03).

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να δώσουμε νέα ώθηση στο βραβείο. Πριν, κρίναμε σε δύο μισές σεζόν. Θα είναι πιο “ευανάγνωστο”», δήλωσε σχετικά, ο Πασκάλ Φερέ, αρχισυντάκτης του «France Football», κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Η επόμενη τελετή απονομής, θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2022 και θα αφορά την σεζόν που άρχισε έναν χρόνο νωρίτερα, λαμβάνοντας υπόψη ειδικότερα το Champions League ανδρών (τελικός στις 28 Μαΐου) και το Euro γυναικών (6-31 Ιουλίου).

To Top