Χρυσικόπουλος: «Γιατί επέλεξα τη Μπιέλα από τον Άρη» (photogallery)

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μιλάει πρώτη φορά μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη. Με την ευκαιρία του ρεπό που είχε η Μπιέλα ο 19χρονος φόργουορντ βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και το PRESSARIS τον… ανέκρινε. Περνάει υπέροχα στη Μπιέλα, μια ομάδα που εμπιστεύεται τους πιτσιρικάδες όπως είπε και δεν ξεχνάει τον Νικητάκη, τον Ελευθεριάδη, τον Αδάμ, τους συμπαίκτες του στον Άρη και το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό.

Ο Χρυσικόπουλος αποφάσισε πέρσι το καλοκαίρι να μην μείνει στον Άρη, προτιμώντας την ιταλική Μπιέλα, που του πρότεινε τριετές συμβόλαιο. Ο ίδιος εξήγησε στο PRESSARIS τους λόγους της απόφασής του και περιμένει να δικαιώσει τους ανθρώπους της Μπιέλα για την επιλογής τους.

Πως είναι η ζωή στην Μπιέλα; Θυμίζει καθόλου Θεσσαλονίκη;
«Καμία σχέση. Το πρόγραμμά μου εκεί είναι σπίτι προπόνηση, προπόνηση σπίτι. Δεν θυμίζει Θεσσαλονίκη η περιοχή».

Έχεις αρχίσει να μαθαίνεις Ιταλικά;
«Έχω κάνει έξι μαθήματα. Είναι εύκολη γλώσσα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Συνεννοούμαι εύκολα».

Έφυγες από το σπίτι σου στα 15 και πριν καλά καλά γίνεις 19 μετακόμισες σε μία άλλη χώρα για να παίξεις μπάσκετ. Νιώθεις δικαιωμένος μέχρι στιγμής για τις επιλογές σου;
«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Φέτος η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Έχασα την προετοιμασία. Είναι η πρώτη μου χρονιά σαν επαγγελματίας. Στο τέλος της χρονιάς θα μπορώ να πω αν νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Η ομάδα πάντως τα πηγαίνει περίφημα. Φαντάζομαι κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία. Bρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία…
«Από τα φιλικά κιόλας είδαμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί δεν περιμέναμε να είμαστε τρίτοι. Στόχος μας παραμένει η παραμονή. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και το κάτι παραπάνω. Ας εκπληρωθεί ο πρώτος στόχος και μετά βλέπουμε».

Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες όπως ο Σοράνια, ο Γιούρακ και ο Μιράγιες. Έχεις πάρει πράγματα από αυτούς σε βοήθησαν ώστε να προσαρμοστείς καλύτερα;
«Σίγουρα. Είναι πολύ καλοί συμπαίκτες και μου έχουν μάθει πολλά. Με βοηθάνε σε κάθε προπόνηση και χαίρομαι πραγματικά που είναι συμπαίκτες μου».

Η Μπιέλα ωστόσο δίνει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά. Είσαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την συμπεριφορά του προπονητή σου αλλά και των παραγόντων της ομάδας;
«Ναι σίγουρα. Παρόλο τον τραυματισμό και το χρονικό διάστημα που έμεινα έξω ο προπονητής μου δίνει την ευκαιρία και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Με βοηθάει να βελτιώσω το παιχνίδι μου.

Ποιες είναι οι διαφορές που συναντάει ένας νεαρός παίκτης στο εξωτερικό; Στην Ελλάδα παιδιά στην ηλικία σου προωθούνται τώρα στις ανδρικές ομάδες ενώ στην Ιταλία που το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό ο χρόνος συμμετοχής σου έχει σταθεροποιηθεί στα 10 λεπτά…
«Στην Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα οι προπονητές με δύο τρία στραβά αποτελέσματα δεν χάνουν την θέση τους. Οι διοικήσεις περιμένουν από αυτούς έργο και για αυτό οι προπονητές έχουν την δυνατότητα να δώσουν χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά. Αυτός νομίζω πως είναι ο σημαντικότερος λόγος».

Αντιμετώπισες έναν σοβαρό τραυματισμό το καλοκαίρι. Είχες καθόλου άγχος για το αν θα μπορέσεις να δικαιώσεις τις προσδοκίες των ανθρώπων της Μπιέλα;
«Σίγουρα είμαι αγχωμένος και θέλω να τους δικαιώσω. Είναι τέτοιοι άνθρωποι που σε βοηθάνε χωρίς πίεση. Μου υπενθυμίζουν συνεχώς πως έχω αρκετό καιρό μπροστά μου».

Στην Ιταλία πάντως είναι έντονο το «κίτρινο» χρώμα. Εκτός από σένα στην γειτονική χώρα και στην Βενέτσια είναι προπονητής ο Ματσόν με παίκτη τον Κλαρκ, παίζει ο Κακιούζης στην Ρόμα, ήταν ο Ντρούκερ στο Μοντεγκρανάρο και ο Μπάβσιτς στην Κρεμόνα. Έχεις καθόλου επαφή μαζί τους;
«Παίξαμε με την Βενέτσια και είχα την ευκαιρία να τα πω και με τον Κίκι και με τον κόουτς Ματσόν. Τους εκτιμάω και είχαμε πολύ καλή συνεργασία στον Άρη. Με τον Έντιν παίξαμε αντίπαλοι και θυμηθήκαμε την περσινή σεζόν. Με τον Μιχάλη και τον Ντρούκερ δεν πρόλαβα να συναντηθώ. Τον πρώτο θα τον περιμένω στην Μπιέλα στον δεύτερο γύρο».

Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν το καλοκαίρι στο να μην υπογράψεις με τον Άρη;
«Η Μπιέλα από τα προηγούμενα χρόνια είχε δείξει ότι εμπιστεύεται τους πιτσιρικάδες. Μου προσέφεραν ένα τριετές συμβόλαιο το οποίο δείχνει ότι με θέλουν και για τα επόμενα χρόνια. Θέλουν να αναδείξουν παίκτες. Στον Άρη ο χρόνος συμμετοχής δεν ήταν αυτός που ήθελα. Σε αντίθεση με την Μπιέλα στην οποία ο χρόνος συμμετοχής μου είναι ικανοποιητικός μέχρι στιγμής».

Έχεις αναμνήσεις από τον Άρη;
«Όλοι μου οι φίλοι είναι εκεί. Μου λείπουν ο Νικητάκης, ο Ελευθεριάδης και ο Βαγγέλης ο Αδάμ. Όπως επίσης και οι παλιοί μου συμπαίκτες αλλά και ο κόσμος που με στήριξε όσο ήμουν εκεί. Αυτά εδώ μου λείπουν από τον Άρη».

Τέσσερα χρόνια, τρία στο ανδρικό ποια είναι η καλύτερη σου ανάμνηση;
«Το ντεμπούτο μου με την ανδρική μου ομάδα, πέρυσι με τον Ολυμπιακό στο Παλέ. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο ο κόουτς Κατσικάρης μου έδωσε την ευκαιρία μπήκα μέσα χωρίς άγχος και αυτό είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο».

Δείτε φωτογραφίες του Λίνου Χρυσικόπουλου κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη:
{gallery}siridis/linos{/gallery}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top