ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χτίζει αυτοπεποίθηση ο Κάουαν, θέλει και μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Άρη

Μια νέα αρχή, περισσότερο αποτελεσματική στον επιθετικό τομέα αναζητούσε ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ και σε μεγάλο βαθμό φαίνεται πως την βρήκε χθες.

Στον αγώνα κόντρα στον Ιωνικό ο 24χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ έδειξε το πρόσωπο που είχε και στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 25 πόντους (3/3 βολές, 5/13 δίποντα και 4/10 τρίποντα), έχοντας ακόμα 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ.

Πήρε τις περισσότερες προσπάθειες (9/23 σουτ) από κάθε άλλον συμπαίκτη του (ο Χάνλαν είχε 7/19 σουτ), δείχνοντας πως δε φοβάται να πάρει την μπάλα όταν… εκείνη καίει. Το απέδειξε μάλιστα όταν με δύο σερί τρίποντα έβαλε τον Άρη ξανά μπροστά στο σκορ (67-70 και 70-73) και η γενικότερη εικόνα του στο παρκέ ήταν ενός παίκτη-ηγέτη, όσον αφορά το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Είναι σαφές πως το χθεσινό ματς βοήθησε τον Κάουαν να χτίσει αυτοπεποίθηση σε ατομικό επίπεδο ενόψει της συνέχειας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κερδίζει η ομάδα. Χθες στις λεπτομέρειες χάθηκε η νίκη απέναντι στον Ιωνικό, όμως κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν και είχε μείνει στους 3 πόντους με πέντε μόλις προσπάθειες, είχε σημαντική συμβολή στη νίκη της πρεμιέρας.

Με την εκρηκτικότητά του, το καλό μακρινό του σουτ αλλά και τη δημιουργία στο παιχνίδι βλέποντας σωστά τους συμπαίκτες του, μπορεί να γίνει ο παίκτης σημείο αναφοράς για τον φετινό Άρη.

To Top