ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς Σανόγκο για το καλύτερο στο ΣΕΦ o Άρης με τον Ολυμπιακό (17.15, PRESSARIS LIVE)

Χωρίς τον Ίσμαελ Σανόγκο θα παραταχθεί στο ΣΕΦ ο Άρης για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό (17:15, PRESSARIS LIVE) με τον Γιάννη Καστρίτη να αφήνει εκτός εξάδας των ξένων τον Ιβοριανό φόργουορντ.

Όπως έγινε γνωστό ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός εξάδας ξένων τον Ίσμαελ Σανόγκο. Ο Ιβοριανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά είναι εξασθενημένος από τη νηστεία για το Ραμαζάνι, με τον Γιάννη Καστρίτη να αποφασίζει να τον προφυλάξει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και από χθες βρίσκονται στην  Αθήνα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Σωτήρης Καραποστόλου, δήλωσε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. «Είναι ένα παιχνίδι για την ομάδα μας στην πρώτη αγωνιστική του 3ου γύρου με έναν αντίπαλο παρά πολύ δυνατό.Σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, σίγουρα πρέπει να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μιας και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πιέζει στην άμυνα και στην επίθεσή της διατηρεί για πολλή ώρα ένα παρά πολύ υψηλό flow, μετακινώντας την μπάλα από την μια πλευρά στην άλλη με υψηλή ταχύτητα, προσπαθώντας να τιμωρήσει τις αδυναμίες της άμυνας.Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και στο τέλος να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί από αυτήν την αναμέτρηση».

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την κανονική περίοδο στη 2η θέση, χάνοντας τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν η 7η φορά στα 30 χρόνια του στη Stoiximan Basket League που κατέλαβε αυτήν τη θέση και σε καμία από τις έξι προηγούμενες δεν κατάφερε, στο τέλος του δρόμου και μέσω δηλαδή των play off, να φτάσει στον τίτλο. Η μοναδική φορά που οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν πρωταθλητές χωρίς να έχουν κατακτήσει την πρωτιά της κανονικής περιόδου, ήταν στην πρώτη χρονιά του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, στην περίοδο 1992-93. Τότε μάλιστα τα κατάφεραν αν και τερμάτισαν στην 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Άρης κατέλαβε την 5η θέση της κανονικής περιόδου και μέλος της πρώτης πεντάδας για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, καθώς ήταν 4ος στη σεζόν 2017-18. Παράλληλα, οι 12 νίκες του σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος είναι οι περισσότερες που είχε επίσης στην τελευταία επταετία, ενώ ρεκόρ γι’ αυτό το διάστημα συνιστά και το ποσοστό νικών του (54,54%).

Φυσικά, η αποστολή του Άρη είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα παλέψει για το καλύτερο.Η Βασιλική Τσαρούχα μαζί με τους Μαρινάκη και Σκανδαλάκη θα είναι οι τρεις διαιτητές που θα σφυρίξουν τον πρώτο αγώνα των top 6, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη.

To Top