ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τσακαλώτου-θεσμών

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τετράωρη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς την Παρασκευή (10/2) στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο σήμερα και είμαστε κοντά σε συμφωνία για να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει σαφής κατανόηση ότι η οριστικοποίηση της β’ αξιολόγησης είναι κοινός σκοπός όλων», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Στο επόμενο τακτικό Eurogroup (20/2) θα γίνει απολογισμός της προόδου της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», πρόσθεσε.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει το κουρτέτο στην Αθήνα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τεχνικά κλιμάκια θα γυρίσουν την Κυριακή (12/2) για συνέχιση τις διαπραγμάτευσης.

Κυβερνητικός παράγοντας επισήμανε πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση αφορολογήτου, αλλά όχι κάτω από 6.000 ευρώ, ενώ δείχνει σύμφωνη και με την απελευθέρωση την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

«Η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στην απαίτηση των Θεσμών για ομαδικές απολύσεις», ανέφερε, υποστηρίζοντας πω η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, καθώς αφορά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες με το θέμα να είναι καθαα ιδεολογικό.

To Top