Χωρίς φρένο! Στα 2,5 ευρώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η βενζίνη! (video)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το καθημερινό ράλι ανόδου των τιμών υγρών καυσίμων. Έχει υπερβεί τα δύο ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη ενώ εκτιμήσεις θέλουν την μέση τιμή της να εκτοξεύεται στα 2,5 ευρώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του ΥΠΑΝ η ανώτερη τιμή πώλησης καταγράφεται στις Κυκλάδες όπου το λίτρο έφτασε να πωλείται 2,485 στα Δωδεκάνησα στα 2,359 και στο Ηράκλειο Κρήτης 2,255.

Στα ύψη έφτασε και η τιμή πώληση του diesel κίνησης. Κατά μέσο όρο βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο ενώ οι ανώτερες τιμές καταγράφηκαν στις Κυκλάδες με 2,300 στα Δωδεκάνησα στα 2,190 και στην Ευρυτανία 2,170.

Σε ότι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα θα διατίθεται με μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,5 ευρώ ακριβότερα από χθες κατά πέντε λεπτά ενώ στις Κυκλάδες εκτινάχθηκε στο 1,848 στη Σάμο 1,820 και στην Ευρυτανία στο 2,170.

Η αλματώδης αύξηση, που καταγράφουν καθημερινά οι τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων φέρνει αντιμέτωπους με μια χωρίς προηγούμενο ενεργειακή κρίση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού οι τιμές της μεγαβατώρας στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν διακυμάνσεις ωστόσο στην Ελλάδα καταγράφηκε μείωση κατά 22.39% παραμένοντας ωστόσο στην υψηλή τιμή των 331.30 η μεγαβατώρα.

To Top