Χ-αρακίρι στο 89’ για τον Άρη (1-1)

Ο Άρης υπό το βλέμμα του Ισπανού προπονητή Λούκας Αλκαράθ ξεκίνησε εντυπωσιακά, προηγήθηκε στο 15’ με γκολ του Σουνά, έπαιζε από το 44’ με έναν παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη και είχε την πολύτιμη νίκη στα… πόδια του σχεδόν σε όλο τον αγώνα, αλλά τελικά έκανε… χαρακίρι στο 89’!

Ο Σκόνδρας ισοφάρισε για τον Ατρόμητο σε μια φάση που σηκώνει πολλή συζήτηση, πετώντας στα σκουπίδια δυο πολύτιμους βαθμούς. Από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του αγώνα ο διαιτητής Δασκαλόπουλος.

Ο Νίκος Πασιαλής στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο του Άρη, ξεκίνησε με τον Αγκάνθο στην κορυφή της επίθεση, παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν για τη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.

Από κει και πέρα, είχε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Τσουκάνη. Ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα να την απαρτίζουν οι Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας και Τσουκάνης. Στο κέντρο  οι Παπαστεριανός και Κοέλιο, ενώ στις… πτέρυγες οι Γιαννιώτας και Σουνάς, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Καπετάνο να είναι λίγο πίσω από τον Ισπανό επιθετικό.

Οι κίτρινοι μπήκαν με πάθος στο παιχνίδι, έδειξαν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και την πίεση των τελευταίων καταστάσεων. Όπως κι έγινε. Στο 15’ μετά από εξαιρετική σέντρα του, ο Καπετάνος έδωσε φοβερή ασίστ με τακουνάκι στον Σουνά και ο νεαρός από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Ιτάνζ για το 1-0.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο χάθηκαν ευκαιρίες κι από τις δυο πλευρές, ενώ στο 44’ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της (δίκαιης) αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ταυλαρίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Δυο για τον Αρη στο 50΄ και το 52΄ με Σουνά  και Γιαννιώτα και μία με τον Κούτσι για τον Ατρόμητο στο 53΄.

Ο Άρης παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω οπισθοχώρησε, την ώρα που ο Δασκαλόπουλος με τα πολλά ανάποδα σφυρίγματα, «έδινε μέτρα» και… ανάσες στους φιλοξενούμενους. Στο 64′ ο Ατρόμητος άγγιξε το 1-1 όταν μετά από μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας η μπάλα βρήκε στον Κούτσι, γκέλαρε και προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη!

Οι κίτρινοι έπαιζαν με τη φωτιά. Οι αλλαγές του Πασιαλή δεν είχαν αποτέλεσμα. Έβαλε τον Ασλανίδη αντί του Σουνά, χαμηλώνοντας την επιθετική ταχύτητα της ομάδας, αλλά και τον Νταμαρλή αντί του Γιαννιώτα που είχε ενοχλήσεις λόγω χτυπήματος. Με άλλα λόγια; Φοβήθηκε υπέρ το δέον το παιχνίδι και αυτό το πλήρωσε ακριβά ο Άρης στο 89’. Από «ανάποδο» κόρνερ, υπήρξε φάση διαρκείας και σύγχυση μέσα στην περιοχή του Αρη και ο Σκόνδρας αφού (φαίνεται να έκανε πρώτα κοντρόλ με το χέρι) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Σε μια φάση, όπου υπήρξαν τραγικά λάθη από τους Παπαζαχαρία και Βελλίδη.

Οι κίτρινοι απώλεσαν δυο πολύτιμους βαθμούς, αφού πλήρωσαν το άγχος τους, τις κακές επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο, τα τραγικά λάθη στην άμυνα, τον υπερβολικό φόβο, αν και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, αλλά και κάποια από τα σφυρίγματα του Δασκαλόπουλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ : Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Καπετάνος, Αγκάνθο (88 Κανούλας) , Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (79 Νταμαρλής), Σουνάς (71 Ασλανίδης), Τσουκάνης, Κοέλιο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Επστάιν, Φυτανίδης, Μπρίτο, Κούτσι, Ιγκλέσιας (81 Μπέλιτς), Δημούτσος (69 Καραμάνος), Σουμπίνιο (74 Καραγκουνης).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS

To Top