Χ. Δώνης: «Σημαντικός ο βαθμός και ενόψει Άρη»

Ο Χρήστος Δώνης τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει νίκες και με τους «μικρούς» για να πάει ψηλότερα, στάθηκε στα οφέλη του «Χ» με τον ΟΦΗ ενόψει του Άρη και χαρακτήρισε το ματς ως ένα από τα καλύτερα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της Nova, ο 25χρονος μέσος των «πράσινων», αναφέρθηκε στην σημασία του βαθμού που πήρε η ομάδα ου, στην πολύ καλή προσωπική του απόδοση και τους στόχους που έχει ο Παναθηναϊκός, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο…

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης:

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή: «Για να το διαχειριστείς αυτό θες προσωπικότητες στο γήπεδο. Έχουμε και γι’ αυτό τα καταφέραμε έστω με 10 παίκτες. Δεχτήκαμε ένα ωραίο γκολ. Δυσκόλεψαν τα πράγματα με την αποβολή. Περιμέναμε μια δύο ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις και τα καταφέραμε».

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού: «Είχαμε προϋποθέσεις στο πρώτο μέρος να το κάνουμε. Είναι συνηθισμένο πρόβλημα να μην τελειώνουμε τα ματς και να δεχόμαστε γκολ. Πήραμε όμως με 10 παίκτες ένα βαθμό που νομίζω θα είναι σημαντικός».
Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη εικόνα κόντρα σε ομάδες που δεν κλείνονται: «Είναι διαφορετικά τα ματς όταν παίζεις με ομάδες που ανοίγονται και διαφορετικό όταν έρθει κάποιος να παίξει αμυντικά».

Για τη σημασία του βαθμού ενόψει και του αγώνα με τον Άρη: «Δε νομίζω κανείς να πανηγυρίζει το βαθμό. Απλά ήταν δικαίωση έστω με την ισοπαλία όπως ήρθε. Όταν μένεις με δέκα παίκτες και χάνεις, όλοι νομίζουν πως θα χάσεις. Διατηρήσαμε το αήττητο μας για αρκετά ματς και πρέπει να βρούμε νίκες να κοιτάξουμε ψηλότερα».

Για τη διαφορά απόδοσης του Παναθηναϊκού στα πιο δύσκολα παιχνίδια: «Όταν διαχειρίζεσαι μια κατάσταση στα δύσκολα, το κάνεις πιο απλά στα εύκολα. Όμως στα εύκολα ματς εκεί δεν έχουμε την απόδοση των μεγάλων αγώνων. Πρέπει να καταλάβουμε πως τα μικρά ματς είναι περισσότερα κι αν τα νικήσουμε αυτά θα είμαστε ψηλότερα».

Για το αν υποτιμά η ομάδα «μικρότερους» αντιπάλους: «Έχουμε στόχο, κοιτάμε τη βαθμολογία να φτάσουμε όσο ψηλότερα και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Έχουμε στόχο και κανείς δεν πρέπει να το βλέπει διαφορετικά. Πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Για τη δική του απόδοση: «Ήταν απ’ τα καλύτερά μου παιχνίδια, επειδή βοήθησα επιθετικά με το δοκάρι και το πέναλτι. Ήταν όλη η ομάδα εξαιρετική νομίζω. Δεν απαντάω σε κάποιους στους οποίους δεν αρέσω. Μπορεί να κάνω κακό ή καλό παιχνίδι. Ίσως δεν αρέσω σε όλους, απλά έχει τραβηχτεί η κατάσταση λόγω της συγγένειας. Θα τα θυμόμαστε σε 10 χρόνια και θα γελάμε».

To Top